Gastronomski vodič kroz Srbiju: Gde probati autentične specijalitete
Srpska kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region nudi specifične ukuse i jela koja morate probati. Otkrijte gde možete uživati u pravim domaćim specijalitetima.
 
                                Zlatni bokal: Srce Šumadije na tanjiru
Restoran "Zlatni bokal", smešten u srcu Šumadije, poznat je po svojoj autentičnoj srpskoj kuhinji. Ovdje možete probati tradicionalna jela kao što su sarma, domaća kobasica i prebranac. Restoran koristi samo najkvalitetnije lokalne sastojke, a jela se pripremaju prema starim receptima koji su prenošeni s kolena na koleno. Atmosfera u restoranu je topla i prijatna, što ga čini idealnim mestom za porodične obroke ili okupljanja sa prijateljima.
Kod Lune: Gurmanski raj u Užicu
Užice je poznato po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji, a kafana "Kod Lune" je mesto koje morate posetiti. Ovde možete probati pravi kajmak, jagnjeće pečenje i druge specijalitete zapadne Srbije. Restoran se ponosi svojim domaćim jelima i gostoprimstvom. Uz obrok, možete uživati i u čaši domaće rakije ili vina, koje se savršeno slažu sa jelima.
Ribar: Morski specijaliteti u srcu Banata
Za ljubitelje morskih plodova, riblji restoran "Ribar" u Zrenjaninu pruža fantastičan izbor svežih riba i rakova. Restoran se nalazi u blizini Begeja, što mu omogućava da svakodnevno nudi sveže ulovljenu ribu. Specijalitet kuće je riblja čorba, koja se priprema prema tradicionalnom receptu. Pored toga, u ponudi su i brojni drugi morski specijaliteti, kao što su grilovane lignje i škampi na buzaru.
Možda vas zanima:
 
            Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
 
            PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
 
            Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
 
            PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
 
            Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
 
            PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Salaš 137: Vojvođanska idila
Možda vas zanima:
 
            Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
 
            PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
 
            Konobar otkrio da ga JEDNA NAVIKA gostiju najviše IZLUĐUJE, a mnogi je nisu svesni: "Prestanite to da radite, iritantno je"
Mnogi gosti u restoranima ili kafićima pokušavaju da pomognu konobarima da pospreme sto, tako što im dodaju tanjire ili slažu posuđe. Iako to može biti od pomoći u nekim slučajevima, postoji jedna navika koju treba odmah da prestanete da radite.
 
            PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
"Salaš 137", smešten u blizini Novog Sada, predstavlja pravu vojvođansku idilu. Ovaj restoran nudi autentična vojvođanska jela kao što su kulen, švargla i domaći sir. Salaš je okružen prelepom prirodom, što ga čini idealnim mestom za opuštanje i uživanje u dobroj hrani. Pored jela, posetioci mogu uživati i u brojnim domaćim slatkišima, kao što su štrudla sa makom i gibanica.
Etno kuća „Lazarević“: Tradicija i autentičnost
Etno kuća „Lazarević“, smeštena u blizini Valjeva, poznata je po svojoj autentičnoj srpskoj kuhinji i ambijentu. Restoran je uređen u tradicionalnom stilu, a posetioci mogu uživati u jelima kao što su pasulj prebranac, mućkalica i domaći ajvar. Posebno se ističe domaća rakija koja se proizvodi u sopstvenoj destileriji. Etno kuća „Lazarević“ je savršeno mesto za sve one koji žele da dožive pravi duh Srbije.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
 
                 
             
            
Komentari(0)