Gastronomski vodič kroz Srbiju: Gde probati autentične specijalitete
Srpska kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region nudi specifične ukuse i jela koja morate probati. Otkrijte gde možete uživati u pravim domaćim specijalitetima.
Zlatni bokal: Srce Šumadije na tanjiru
Restoran "Zlatni bokal", smešten u srcu Šumadije, poznat je po svojoj autentičnoj srpskoj kuhinji. Ovdje možete probati tradicionalna jela kao što su sarma, domaća kobasica i prebranac. Restoran koristi samo najkvalitetnije lokalne sastojke, a jela se pripremaju prema starim receptima koji su prenošeni s kolena na koleno. Atmosfera u restoranu je topla i prijatna, što ga čini idealnim mestom za porodične obroke ili okupljanja sa prijateljima.
Kod Lune: Gurmanski raj u Užicu
Užice je poznato po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji, a kafana "Kod Lune" je mesto koje morate posetiti. Ovde možete probati pravi kajmak, jagnjeće pečenje i druge specijalitete zapadne Srbije. Restoran se ponosi svojim domaćim jelima i gostoprimstvom. Uz obrok, možete uživati i u čaši domaće rakije ili vina, koje se savršeno slažu sa jelima.
Ribar: Morski specijaliteti u srcu Banata
Za ljubitelje morskih plodova, riblji restoran "Ribar" u Zrenjaninu pruža fantastičan izbor svežih riba i rakova. Restoran se nalazi u blizini Begeja, što mu omogućava da svakodnevno nudi sveže ulovljenu ribu. Specijalitet kuće je riblja čorba, koja se priprema prema tradicionalnom receptu. Pored toga, u ponudi su i brojni drugi morski specijaliteti, kao što su grilovane lignje i škampi na buzaru.
Možda vas zanima:
SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.
SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.
Možda vas zanima:
SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.
SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.
Možda vas zanima:
SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.
SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.
Salaš 137: Vojvođanska idila
Možda vas zanima:
SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.
SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.
Možda vas zanima:
SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.
SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.
"Salaš 137", smešten u blizini Novog Sada, predstavlja pravu vojvođansku idilu. Ovaj restoran nudi autentična vojvođanska jela kao što su kulen, švargla i domaći sir. Salaš je okružen prelepom prirodom, što ga čini idealnim mestom za opuštanje i uživanje u dobroj hrani. Pored jela, posetioci mogu uživati i u brojnim domaćim slatkišima, kao što su štrudla sa makom i gibanica.
Etno kuća „Lazarević“: Tradicija i autentičnost
Etno kuća „Lazarević“, smeštena u blizini Valjeva, poznata je po svojoj autentičnoj srpskoj kuhinji i ambijentu. Restoran je uređen u tradicionalnom stilu, a posetioci mogu uživati u jelima kao što su pasulj prebranac, mućkalica i domaći ajvar. Posebno se ističe domaća rakija koja se proizvodi u sopstvenoj destileriji. Etno kuća „Lazarević“ je savršeno mesto za sve one koji žele da dožive pravi duh Srbije.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)