SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera

Gulaš je čuveno jelo na kašiku, a pravi se od nekoliko vrsta mesa koje se satima krčka dok skroz ne omekša. Meso ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Dodajte u njega povrće, kao i pikantnu papriku, a umesto da se kuva na šporetu, pecite ga u rerni.
Sastojci:
160 g putera
800 g govedine
1 kašika paradajz paste
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Možda vas zanima:

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
2 lovorova lista
malo bosiljka
10 čenova belog luka
350 g čeri paradajza
1 crni luk
2 paprike
2 ljute paprike
Recept za pečeni gulaš sa povrćem:
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera. Premažite paradajz pastom, pa posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i poređajte čenove belog luka. Zatim poređajte krupno sečen crni luk, kao i papriku i na vrh stavite cele ljute papričice. Poređajte preostali puter, prelijte uljem, poklopite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)