SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera

posni gulaš
Shutterstock

Gulaš je čuveno jelo na kašiku, a pravi se od nekoliko vrsta mesa koje se satima krčka dok skroz ne omekša. Meso ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Dodajte u njega povrće, kao i pikantnu papriku, a umesto da se kuva na šporetu, pecite ga u rerni.

Sastojci:

 

160 g putera

800 g govedine

1 kašika paradajz paste

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 lovorova lista

malo bosiljka

10 čenova belog luka

350 g čeri paradajza

1 crni luk

2 paprike

2 ljute paprike

Recept za pečeni gulaš sa povrćem:

Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera. Premažite paradajz pastom, pa posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i poređajte čenove belog luka. Zatim poređajte krupno sečen crni luk, kao i papriku i na vrh stavite cele ljute papričice. Poređajte preostali puter, prelijte uljem, poklopite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading