SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera

Gulaš je čuveno jelo na kašiku, a pravi se od nekoliko vrsta mesa koje se satima krčka dok skroz ne omekša. Meso ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Dodajte u njega povrće, kao i pikantnu papriku, a umesto da se kuva na šporetu, pecite ga u rerni.
Sastojci:
160 g putera
800 g govedine
1 kašika paradajz paste
Možda vas zanima:

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
Možda vas zanima:

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
Možda vas zanima:

U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim

NAJBOLJI Domaći pastirski RECEPT za gulaš kakav još niste probali, ODUŠEVIĆE VAS
Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji ali se vremenom odomaćio prvo u Vojvodini a potom i u celoj Srbiji.
2 lovorova lista
malo bosiljka
10 čenova belog luka
350 g čeri paradajza
1 crni luk
2 paprike
2 ljute paprike
Recept za pečeni gulaš sa povrćem:
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera. Premažite paradajz pastom, pa posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i poređajte čenove belog luka. Zatim poređajte krupno sečen crni luk, kao i papriku i na vrh stavite cele ljute papričice. Poređajte preostali puter, prelijte uljem, poklopite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Komentari(0)