Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
Sastojci:
250 g pšeničnog brašna
250g kukuruznog brašna
Možda vas zanima:
POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.
Možda vas zanima:
POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.
Možda vas zanima:
POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.
1 kesica praška za pecivo
2 struka praziluka
2 čaše kisele vode
pola čaše ulja
so, biber
Priprema
Sitno iseckajte praziluk pa ga propržite na malo ulja. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 30 minuta.
Prijatno!
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)