POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.

U ovom periodu, raznovrsnost posnih jela je važna za sve vernike. Evo jednog ukusnog i zdravog recepta za posno jelo:
Posna pita sa pečurkama
Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način

Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
Možda vas zanima:

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način

Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
Možda vas zanima:

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način

Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!
Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.
500 g pečuraka (šampinjona ili drugih po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šolja pirinča
1 šolja naseckanog peršuna
So, biber, maslinovo ulje
1 pakovanje posnih kora za pitu
Uputstvo za pripremu:
Crni luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja.
Dodajte pečurke iseckane na listiće i dinstajte dok ne omekšaju.
U međuvremenu, skuvajte pirinač.
Pomešajte pirinač sa pečurkama, dodajte naseckan peršun, so i biber po ukusu.
Uzimajte posne kore za pitu, filujte smesom od pečuraka i uvijajte u oblik pite.
Pitu stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Ova posna pita sa pečurkama je idealna opcija za obrok tokom Velikog posta.
Uživajte!

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)