POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.
U ovom periodu, raznovrsnost posnih jela je važna za sve vernike. Evo jednog ukusnog i zdravog recepta za posno jelo:
Posna pita sa pečurkama
Sastojci:
Možda vas zanima:
”BADNJEVKA” kakvu do sada niste probali! Recept za sočnu pitu koja je obavezna za BADNJE VEČE (VIDEO)
Ekipa Lepota Srbije Vam želi srećne predstojeće praznike!
Možda vas zanima:
”BADNJEVKA” kakvu do sada niste probali! Recept za sočnu pitu koja je obavezna za BADNJE VEČE (VIDEO)
Ekipa Lepota Srbije Vam želi srećne predstojeće praznike!
Možda vas zanima:
”BADNJEVKA” kakvu do sada niste probali! Recept za sočnu pitu koja je obavezna za BADNJE VEČE (VIDEO)
Ekipa Lepota Srbije Vam želi srećne predstojeće praznike!
500 g pečuraka (šampinjona ili drugih po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šolja pirinča
1 šolja naseckanog peršuna
So, biber, maslinovo ulje
1 pakovanje posnih kora za pitu
Uputstvo za pripremu:
Crni luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja.
Dodajte pečurke iseckane na listiće i dinstajte dok ne omekšaju.
U međuvremenu, skuvajte pirinač.
Pomešajte pirinač sa pečurkama, dodajte naseckan peršun, so i biber po ukusu.
Uzimajte posne kore za pitu, filujte smesom od pečuraka i uvijajte u oblik pite.
Pitu stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Ova posna pita sa pečurkama je idealna opcija za obrok tokom Velikog posta.
Uživajte!
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)