POSNA Pita od pečuraka, toliko slasna da ćete je stalno praviti!
Veliki post je veoma značajan period u hrišćanskoj tradiciji i praktikuje se tačno 48 dana pre praznika Vaskrsa prema julijanskom kalendaru.

U ovom periodu, raznovrsnost posnih jela je važna za sve vernike. Evo jednog ukusnog i zdravog recepta za posno jelo:
Posna pita sa pečurkama
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
Možda vas zanima:

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
Možda vas zanima:

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

POSNE PITE MOGU BITI VRHUNSKE: Probajte i osetite do sada nepoznat ukus (VIDEO)
Vrhunska pita na bakin način
500 g pečuraka (šampinjona ili drugih po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šolja pirinča
1 šolja naseckanog peršuna
So, biber, maslinovo ulje
1 pakovanje posnih kora za pitu
Uputstvo za pripremu:
Crni luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja.
Dodajte pečurke iseckane na listiće i dinstajte dok ne omekšaju.
U međuvremenu, skuvajte pirinač.
Pomešajte pirinač sa pečurkama, dodajte naseckan peršun, so i biber po ukusu.
Uzimajte posne kore za pitu, filujte smesom od pečuraka i uvijajte u oblik pite.
Pitu stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Ova posna pita sa pečurkama je idealna opcija za obrok tokom Velikog posta.
Uživajte!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)