Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

Pite su jedna od prvih opcija kada je doručak, pa i večera u pitanju, a recept za posnu pitu sa pečurkama ćete odmah isprobati.
Sastojci za posnu pitu:
1 pakovanja kora za pitu
800 g pečuraka šampinjona
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
malo ulja
malo vode
so
biber
Priprema posne pite:
Pečurke oljuštite i isecite na listiće pa propržite na ulju dok ne promene boju i dok sva tečnost iz njih ne ispari. Začinite i sklonite sa strane.
Pomeštajte u čaši u razmeri 50:50 vodu i ulje, pa poprskajte jednu koru za pitu. Potom preko nje stavite još jednu koru i ponovite postupak i onda stavite treću koru i preko nje rasporedite ispržene pečurke. Uvijte kore u oblik rolata i stavite u pleh. Uradite sve sa ostalim korama, sve dok ne potrošite materijal. Pečurke su pune vode i prilikom prženja se smanje, pa ako volite da osetite njihov pun ukus, onda slobodno možete povećati njihovu količinu za pitu.
Kada poređajte sve "štapove" pite, premažite ih sa mešavinom vode i ulja i pecite oko pola sata na 180 stepeni, sve dok ne porumene.
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)