Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

pita s pečurkama
Printscreen/Youtube

Pite su jedna od prvih opcija kada je doručak, pa i večera u pitanju, a recept za posnu pitu sa pečurkama ćete odmah isprobati.

Sastojci za posnu pitu:

1 pakovanja kora za pitu

800 g pečuraka šampinjona

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

malo ulja

malo vode

so

biber

Priprema posne pite:

Pečurke oljuštite i isecite na listiće pa propržite na ulju dok ne promene boju i dok sva tečnost iz njih ne ispari. Začinite i sklonite sa strane.

Pomeštajte u čaši u razmeri 50:50 vodu i ulje, pa poprskajte jednu koru za pitu. Potom preko nje stavite još jednu koru i ponovite postupak i onda stavite treću koru i preko nje rasporedite ispržene pečurke. Uvijte kore u oblik rolata i stavite u pleh. Uradite sve sa ostalim korama, sve dok ne potrošite materijal. Pečurke su pune vode i prilikom prženja se smanje, pa ako volite da osetite njihov pun ukus, onda slobodno možete povećati njihovu količinu za pitu.

Kada poređajte sve "štapove" pite, premažite ih sa mešavinom vode i ulja i pecite oko pola sata na 180 stepeni, sve dok ne porumene.

Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading