Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

Pite su jedna od prvih opcija kada je doručak, pa i večera u pitanju, a recept za posnu pitu sa pečurkama ćete odmah isprobati.
Sastojci za posnu pitu:
1 pakovanja kora za pitu
800 g pečuraka šampinjona
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Prva nedelja Vaskršnjeg posta - Čista nedelja: Samo ovako se duša čisti od greha
Oni koji su prihvatili podvig posta ušli su u prvu nedelju koja se zove Čista - to su dani kada se duša čisti od greha
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Prva nedelja Vaskršnjeg posta - Čista nedelja: Samo ovako se duša čisti od greha
Oni koji su prihvatili podvig posta ušli su u prvu nedelju koja se zove Čista - to su dani kada se duša čisti od greha
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Prva nedelja Vaskršnjeg posta - Čista nedelja: Samo ovako se duša čisti od greha
Oni koji su prihvatili podvig posta ušli su u prvu nedelju koja se zove Čista - to su dani kada se duša čisti od greha
malo ulja
malo vode
so
biber
Priprema posne pite:
Pečurke oljuštite i isecite na listiće pa propržite na ulju dok ne promene boju i dok sva tečnost iz njih ne ispari. Začinite i sklonite sa strane.
Pomeštajte u čaši u razmeri 50:50 vodu i ulje, pa poprskajte jednu koru za pitu. Potom preko nje stavite još jednu koru i ponovite postupak i onda stavite treću koru i preko nje rasporedite ispržene pečurke. Uvijte kore u oblik rolata i stavite u pleh. Uradite sve sa ostalim korama, sve dok ne potrošite materijal. Pečurke su pune vode i prilikom prženja se smanje, pa ako volite da osetite njihov pun ukus, onda slobodno možete povećati njihovu količinu za pitu.
Kada poređajte sve "štapove" pite, premažite ih sa mešavinom vode i ulja i pecite oko pola sata na 180 stepeni, sve dok ne porumene.
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Prijatno!

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.

Srpski recept: Domaće propečene paprike sa belim lukom
Ovo je jedan od omiljenih tradicionalnih recepata u Srbiji, posebno u jesen kada su paprike najsočnije. Propećene paprike sa belim lukom su savršen prilog uz roštilj, pečenja ili kao samostalno jelo uz domaći hleb.

Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.

Recept za dane posta: Hleb sa kiselom vodom i crnim brašnom (VIDEO)
Hleb na posni način
Komentari(0)