Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Dok se pripremamo za Vaskršnji post, vreme je da uživamo u hranljivim i okrepljujućim jelima koja greju dušu i telo. Srpska bela čorba, poznata po svom bogatom, kremastom ukusu i nežnoj aromi, pravi je izbor za ovo doba godine. Ova čorba se tradicionalno priprema sa piletinom, povrćem i kiselim mlekom ili pavlakom, a omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo koje donosi utehu i snagu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (batak, belo meso ili cela piletina)
1,5 l vode
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
1 mali celer
1 glavica crnog luka
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
Sok od ½ limuna
Svež peršun za posipanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte pileće meso i glavicu crnog luka. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 40 minuta).
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Možda vas zanima:

Vernike muči pitanje da li smeju imati intimne odnos tokom najstrožeg Vaskršenjeg posta: Apostol Pavle dao jasan odgovor
Postoje brojne dileme među ljudima oko pravila kojih se moramo pridržavati tokom posta, posebno tokom Vaskršnjeg, koji se smatra najstrožim.

Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Ovo je najbrutalniji recept za šnenokle! Ne postoje laganije niti kremastije, ovu verziju ćete obožavati
Ukus je neprevaziđen, a toliko se jednostavno pravi da će vam uvek biti prvi izbor.
Komentari(0)