Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Dok se pripremamo za Vaskršnji post, vreme je da uživamo u hranljivim i okrepljujućim jelima koja greju dušu i telo. Srpska bela čorba, poznata po svom bogatom, kremastom ukusu i nežnoj aromi, pravi je izbor za ovo doba godine. Ova čorba se tradicionalno priprema sa piletinom, povrćem i kiselim mlekom ili pavlakom, a omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo koje donosi utehu i snagu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (batak, belo meso ili cela piletina)
1,5 l vode
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
1 mali celer
1 glavica crnog luka
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
Sok od ½ limuna
Svež peršun za posipanje
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte pileće meso i glavicu crnog luka. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 40 minuta).
Dodajte sitno seckano povrće (šargarepu, paškanat, peršun i celer) i kuvajte dok ne omekša.
U posebnoj posudi pomešajte žumanca, kiselu pavlaku i brašno. Sipajte malo vruće supe u smesu, dobro promešajte, pa polako dodajte nazad u čorbu uz neprestano mešanje.
Vratite iseckano pileće meso u čorbu, začinite solju i biberom po ukusu. Kuvajte još 5 minuta.
Na kraju dodajte limunov sok i pospite svežim peršunom.
Poslužite je toplu, uz domaći hleb ili pogaču – i uživajte u poslednjim zalogajima pre posta!

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)