Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Dok se pripremamo za Vaskršnji post, vreme je da uživamo u hranljivim i okrepljujućim jelima koja greju dušu i telo. Srpska bela čorba, poznata po svom bogatom, kremastom ukusu i nežnoj aromi, pravi je izbor za ovo doba godine. Ova čorba se tradicionalno priprema sa piletinom, povrćem i kiselim mlekom ili pavlakom, a omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo koje donosi utehu i snagu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (batak, belo meso ili cela piletina)
1,5 l vode
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
1 mali celer
1 glavica crnog luka
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
Sok od ½ limuna
Svež peršun za posipanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte pileće meso i glavicu crnog luka. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 40 minuta).
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:
Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude
Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)