Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Dok se pripremamo za Vaskršnji post, vreme je da uživamo u hranljivim i okrepljujućim jelima koja greju dušu i telo. Srpska bela čorba, poznata po svom bogatom, kremastom ukusu i nežnoj aromi, pravi je izbor za ovo doba godine. Ova čorba se tradicionalno priprema sa piletinom, povrćem i kiselim mlekom ili pavlakom, a omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo koje donosi utehu i snagu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (batak, belo meso ili cela piletina)
1,5 l vode
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
1 mali celer
1 glavica crnog luka
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
Sok od ½ limuna
Svež peršun za posipanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte pileće meso i glavicu crnog luka. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 40 minuta).
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.
Komentari(0)