Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.

Dok se pripremamo za Vaskršnji post, vreme je da uživamo u hranljivim i okrepljujućim jelima koja greju dušu i telo. Srpska bela čorba, poznata po svom bogatom, kremastom ukusu i nežnoj aromi, pravi je izbor za ovo doba godine. Ova čorba se tradicionalno priprema sa piletinom, povrćem i kiselim mlekom ili pavlakom, a omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo koje donosi utehu i snagu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (batak, belo meso ili cela piletina)
1,5 l vode
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
1 mali celer
1 glavica crnog luka
2 žumanca
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
So i biber po ukusu
Sok od ½ limuna
Svež peršun za posipanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte pileće meso i glavicu crnog luka. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 40 minuta).
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi
Možda vas zanima:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Evo kako se pravilno posti druga nedelja Vaskršnjeg posta: U Pačistoj nedelji treba se strogo voditi računa o ovom
Pačista nedelja je nedelja u kojoj treba pogledati dublje i dalje. Morate da iznesete na videlo sve ono što ste skrivali od sebe i ljudi

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)