DŽIGERICA IZ RERNE: Najzdravija priprema obroka za koji se veruje da jača celo telo
Poslužite je uz pire krompir ili uz skuvan pirinač i salatu po želji
Sastojci:
- 1/2 kg juneće džigerice
- 3 glavice crnog luka
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- So, biber
- peršun
Priprema:
1. Luk iseckajte na kockice i dinstajte dok ne postane staklast. Džigericu iseckajte na rezanca debljine pola malog prsta. Dodajte je u izdinstani luk i pržite 10 minuta.
2. To preručite u manji pleh, umutite jaja, dodajte mleko, začine i prelijte preko džigerice. Pecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati zlatna korica.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)