DŽIGERICA IZ RERNE: Najzdravija priprema obroka za koji se veruje da jača celo telo

Izvor: Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Poslužite je uz pire krompir ili uz skuvan pirinač i salatu po želji

DŽIGERICA IZ RERNE: Najzdravija priprema obroka za koji se veruje da jača celo telo
Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg juneće džigerice
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 jajeta
  • 1 dl mleka
  • So, biber
  • peršun

Priprema:

1. Luk iseckajte na kockice i dinstajte dok ne postane staklast. Džigericu iseckajte na rezanca debljine pola malog prsta. Dodajte je u izdinstani luk i pržite 10 minuta.
2. To preručite u manji pleh, umutite jaja, dodajte mleko, začine i prelijte preko džigerice. Pecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati zlatna korica.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading