POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM: Najbolja poslastica za Uskršnji post - recept iz pocepane sveske naših baka
Najbolja poslastica za Uskršnji post su posne oblande sa čokoladom po receptu iz pocepane sveske naših baka
Uskršnji post kreće za nekoliko dana, a pošto je najduži i traje sedam nedelja, mnogi već razmišljaju šta će sebi spremati od hrane u tom periodu.
Iako smo navikli na ribu, prebranac, posnu sarmu, đuveč...
Uvek ima nešto drugačije što možete da probate i da se uverite da je za čistu desetku.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Takva je čorba od krompira i šargarepe koju monasi sa Hilandara obavezno prave.
Priprema nije teška, ne oduzima mnogo vremena, a toliko prija da je bolja od bilo kog jela.
Naravno, ne smemo da zaboravimo i najbolji deo, a to su poslastice...
Za vas su sada tu posne oblande sa čokoladom za koje neće imati osećaj da nisu mrsne, jer takve do sada niste imali prilike da spremite.
Recept je tu, a i svi sastojci:
oblande - jedno pakovanje
šećer - 500 grama
narendana kora pomorandže
voda - 5 dl
brašno - 4 kašike
posna čokolada - 100 g
vanilin šećer - 1 kesica
margarin - jedan
Priprema:
U decilitar hladne vode stavite brašno i vanilin šećer, pa sve dobro promešajte.
Šećer sipajte u šerpu i karmelizujte ga, ali ne sme da vam zagori.
Sklonite sa šporeta i dodajte u to 4 dl vode, čokoladu i margarin.
Mešajte polako dok ne provri.
Kada se skuva dodajte vanilin šećer i brašno i kuvajte tri minuta.
U to dodati dobro opranu i narendanu koru pomorandže koju ste prethodno iseckali.
Ostavite da se fil ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešajte.
Sada sledi filovanje.
Ravnomerno filujte oblande, pa preko njih stavite nešto čvrsto da bi se stegle.
Kada se stegnu, isecite ih i poslušite.
Prijatno i uživajte o ovom divnom kolaču.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Komentari(0)