POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM: Najbolja poslastica za Uskršnji post - recept iz pocepane sveske naših baka
Najbolja poslastica za Uskršnji post su posne oblande sa čokoladom po receptu iz pocepane sveske naših baka

Uskršnji post kreće za nekoliko dana, a pošto je najduži i traje sedam nedelja, mnogi već razmišljaju šta će sebi spremati od hrane u tom periodu.
Iako smo navikli na ribu, prebranac, posnu sarmu, đuveč...
Uvek ima nešto drugačije što možete da probate i da se uverite da je za čistu desetku.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Možda vas zanima:

Da li je greh začeti dete tokom Uskršnjeg posta?
Uskršnji post uveliko traje, a jedno od pitanja koja muče vernike je i da li su intimni odnosi tokom posta greh.

POČINJE SREDOPOSNA NEDELJA Ko nije krenuo sa postom – još nije kasno da se duša vrati na pravi put
Nedelja pred nama – četvrta nedelja Vaskršnjeg posta, poznata kao Sredoposna – donosi sa sobom važan trenutak za sve vernike. To je tačka na sredini Časnog posta, kada se već oseća i telesni umor, ali i prvi duhovni plodovi uzdržanja, molitve i tišine.
Takva je čorba od krompira i šargarepe koju monasi sa Hilandara obavezno prave.
Priprema nije teška, ne oduzima mnogo vremena, a toliko prija da je bolja od bilo kog jela.
Naravno, ne smemo da zaboravimo i najbolji deo, a to su poslastice...
Za vas su sada tu posne oblande sa čokoladom za koje neće imati osećaj da nisu mrsne, jer takve do sada niste imali prilike da spremite.
Recept je tu, a i svi sastojci:
oblande - jedno pakovanje
šećer - 500 grama
narendana kora pomorandže
voda - 5 dl
brašno - 4 kašike
posna čokolada - 100 g
vanilin šećer - 1 kesica
margarin - jedan
Priprema:
U decilitar hladne vode stavite brašno i vanilin šećer, pa sve dobro promešajte.
Šećer sipajte u šerpu i karmelizujte ga, ali ne sme da vam zagori.
Sklonite sa šporeta i dodajte u to 4 dl vode, čokoladu i margarin.
Mešajte polako dok ne provri.
Kada se skuva dodajte vanilin šećer i brašno i kuvajte tri minuta.
U to dodati dobro opranu i narendanu koru pomorandže koju ste prethodno iseckali.
Ostavite da se fil ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešajte.
Sada sledi filovanje.
Ravnomerno filujte oblande, pa preko njih stavite nešto čvrsto da bi se stegle.
Kada se stegnu, isecite ih i poslušite.
Prijatno i uživajte o ovom divnom kolaču.

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Komentari(0)