POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM: Najbolja poslastica za Uskršnji post - recept iz pocepane sveske naših baka
Najbolja poslastica za Uskršnji post su posne oblande sa čokoladom po receptu iz pocepane sveske naših baka
Uskršnji post kreće za nekoliko dana, a pošto je najduži i traje sedam nedelja, mnogi već razmišljaju šta će sebi spremati od hrane u tom periodu.
Iako smo navikli na ribu, prebranac, posnu sarmu, đuveč...
Uvek ima nešto drugačije što možete da probate i da se uverite da je za čistu desetku.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima
Takva je čorba od krompira i šargarepe koju monasi sa Hilandara obavezno prave.
Priprema nije teška, ne oduzima mnogo vremena, a toliko prija da je bolja od bilo kog jela.
Naravno, ne smemo da zaboravimo i najbolji deo, a to su poslastice...
Za vas su sada tu posne oblande sa čokoladom za koje neće imati osećaj da nisu mrsne, jer takve do sada niste imali prilike da spremite.
Recept je tu, a i svi sastojci:
oblande - jedno pakovanje
šećer - 500 grama
narendana kora pomorandže
voda - 5 dl
brašno - 4 kašike
posna čokolada - 100 g
vanilin šećer - 1 kesica
margarin - jedan
Priprema:
U decilitar hladne vode stavite brašno i vanilin šećer, pa sve dobro promešajte.
Šećer sipajte u šerpu i karmelizujte ga, ali ne sme da vam zagori.
Sklonite sa šporeta i dodajte u to 4 dl vode, čokoladu i margarin.
Mešajte polako dok ne provri.
Kada se skuva dodajte vanilin šećer i brašno i kuvajte tri minuta.
U to dodati dobro opranu i narendanu koru pomorandže koju ste prethodno iseckali.
Ostavite da se fil ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešajte.
Sada sledi filovanje.
Ravnomerno filujte oblande, pa preko njih stavite nešto čvrsto da bi se stegle.
Kada se stegnu, isecite ih i poslušite.
Prijatno i uživajte o ovom divnom kolaču.
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Komentari(0)