POSNA PITA SA PIVOM OD GOTOVIH KORA JE NAJTRAŽENIJI SPECIJALITET: Svako ko je proba, ne zaustavlja se samo na 1 parčetu
Recept za posnu pitu sa pivom je prosto neodoljiv, dobio je najviše ocene od najvećih gurmana!
Posna pita sa pivom od gotovih kora je poseban specijalitet tvrde svi koji su je probali. Naime, pravi se vrlo jednostavno i brzo, te vam neće oduzeti mnogo vremena, ali zato ćete usrećiti sve članove porodice. Ukus je fenomenalan i niko se ne zaustavlja na samo jednom parčetu.
Potrebni sastojci:
400 g do 500g praziluka
500 g gotovih kora za pitu
600 g krompira
ulje
so
biber
Za kvašenje kora:
50 ml ulja
150 ml piva
Za prelivanje:
50 ml ulja
180 ml piva
Način pripreme:
Iseckati praziluk na sitne komade i malo ga propržiti u tiganju, a zatim dodati usitnjene šampinjone. Nastaviti sa prženjem sve dok višak vode iz pečuraka ne ispari.
Izrendati krompir i dodati ga u tiganj, te dalje prižiti, dok ne omekša. Potom dodajtiso i biber po želji, sve sjediniti i ostaviti da se fil ohladi.
Pomešati ulje i pivo kako bi se dobila tečnost za kvašenje kora. Ako su tanke kore, spajati po dve, u suprotnom filovati jednu, koju ste pre toga nakvasili.
Na kraju pivo i ulje koje ste ostavili za prelivanje cele pite sjediniti i ostaviti da proključa. Tim proključalim prelivom dobro natopiti pitu.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a posle 15 minuta temperaturu smanjite na 180 stepeni, te je ostavite još toliko vremena, dok ne porumeni.
Detaljan opis pravljenja pite i način slaganja polete pogledati u video snimku ispod:
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)