OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju

Stari jugoslovenski kolači su mnogo ukusniji od "modernih" kojih je danas sve više.
Oni se prave uglavnom od sastojaka koje već imate kod kuće, a takve poslastice su uvek najslađe.
Takav jedan jugoslovenski je - "Čupava Kata" koji će vas osvojiti čim ga probate. Recept je jeftin i nije težak za pripremu.
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Sastojci:
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Za testo:
3 žumanca,
3 kašike šećera,
150 grama margarina
300 grama brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Premaz:
4 kašike marmelade
Fil:
150 grama oraha;
3 belanceta;
200 grama šećera u prahu
Priprema:
Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka.
Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.
Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.
Fil pravite tako što ćete umutiti belanjce, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.
Pecite na 200 stepeni pola sata.
Prijatno!

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)