OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju

Stari jugoslovenski kolači su mnogo ukusniji od "modernih" kojih je danas sve više.
Oni se prave uglavnom od sastojaka koje već imate kod kuće, a takve poslastice su uvek najslađe.
Takav jedan jugoslovenski je - "Čupava Kata" koji će vas osvojiti čim ga probate. Recept je jeftin i nije težak za pripremu.
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Sastojci:
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju
Za testo:
3 žumanca,
3 kašike šećera,
150 grama margarina
300 grama brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike mleka
Premaz:
4 kašike marmelade
Fil:
150 grama oraha;
3 belanceta;
200 grama šećera u prahu
Priprema:
Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka.
Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.
Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.
Fil pravite tako što ćete umutiti belanjce, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.
Pecite na 200 stepeni pola sata.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)