ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

Sastojci:
Za testo:
5 žumanaca
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
500 g brašna
250 g margarina
1 prašak za pecivo
5 kašika šećera
3 kašike vode
Za fil:
5 belanaca
200 g šećera
200 g mlevenih oraha
7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
I još:
Prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.
Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.
Prijatno!
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)