ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.

Sastojci:
Za testo:
5 žumanaca
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
Možda vas zanima:

ČUPAVA KATA JE NAJLEPŠI JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Ako ga napravite po ORIGINALNOM RECEPTU videćete zašto je tako
Čupava Kata je najukusniji starinski kolač koji se savršeno slaže uz čaj ili kaficu, a deca ga obožavaju

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)
Čupava Kata je stari jugoslovenski recept koji domaćice redovno prave, a i isto tako budi nostalgiju
500 g brašna
250 g margarina
1 prašak za pecivo
5 kašika šećera
3 kašike vode
Za fil:
5 belanaca
200 g šećera
200 g mlevenih oraha
7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
I još:
Prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.
Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.
Prijatno!
(Trpeza)

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Komentari(0)