KAKO SE PRAVILNO KUVA ČAJ OD LOVORA: Smiruje kašalj, dobar je kod gihta i problema sa varenjem, jača imunitet
Čaj od lovora ima široku primenu, ali se najviše koristi za smirivanje kašlja

Listovi lovora su bogati kalijumom, bakrom, manganom, kalcijumom, gvožđem, cinkom, magnezijumom, selenom i vitaminom B. Zbog toga se godinama lovor koristi za lečenje digestivnih i kardiovaskularnih poremećaja, gihta i reumatizma, nervoze i nesanice.
U poslednje vreme najviše se lovorov list koristi za smirivanje jakog kašlja. Lovorov list ima svojstvo jačanja imuniteta, ali i pročišćavanja disajnih puteva.
Evo kako se pravilno kuva čaj od lovora:
Tri sveža ili suva lovorova lista iseckajte na manje komade ili sitno iseckajte pa prelijte sa 2,5 dcl vode i kuvajte 10 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite poklopljeno 10 minuta, pa procedite. Kada se malo prohladi, dodati kašiku limunovog soka i jednu kašike domaćeg meda. Pijte dve do tri šolje čaja dnevno.
Dobrobiti čaja od lovora
1. Lovorov list sadrži antibakterijska i antimikrobna svojstva
2. Poboljšanje imunološkog sistema jer je dobar izvor vitamina A, vitamina B6 i vitamina C
3. Čaj od lovorovog lista može da ublaži bolove u stomaku
4. Čaj od lovora je veoma aromatičan, što može da pomogne u ublažavanju pritiska u sinusima ili zapušenom nosu
5. Lovorov list može da smanji količinu ureaze u telu – enzima koji, kada je van ravnoteže, može dovesti do nekoliko gastričnih poremećaja, uključujući kamen u bubregu
6. Lovorov list daje dobre rezultate ako se koristi za inhalaciju i dezinfekciju.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)