PASULJ SA REBARCIMA I SLANINOM BAŠ KAO ŠTO NAŠE BAKE KUVAJU: Domaćinsko jelo se vraća na velika vrata
Pasulj sa rebarcima i slaninom pravo domaćinsko jelo koje naše bake najbolje znaju da skuvaju

Hladnije vreme je stiglo, a osim sarmi, prebranca naši ljudi obožavaju da jedu i pasulj.
Neko voli klot, nego gust sa mesom, a ovaj domaćinski sa rebarcima je pun pogodak.
Recept je za čistu desetku, oduševiće vas kombinacija ukusa.
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Kuva se za celom glavicom luka zbog posebne arome, a onda mu se umesto suvog mesa dodaju rebarca, slanina i aromatični začini koji kada se ukombinuju pasulju daju poseban šmek.
Sastojci:
500 g pasulja
3 crna luka
4 lovorova lista
2 kašike ulja
1,2 kg svinjskih rebara
200 g slanine
2 šargarepe
5 čenova belog luka
500 ml paradajz sosa
1 kašika paradajz paste
1 kašičica korijandera
1 kašičica timijana
1 kašičica estragona
1 veza peršuna
Priprema:
U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu, pa ostavite da proključa. Zatim promenite vodu i dodajte jedan ceo luk i lovorovo lišće, pa sipajte ulje i poklopite. Kuvajte sat vremena, a za to vreme u tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu. Izvadite iz tiganja i u istom prooržite rebarca. I njih izvadite i dodajte sitno seckani crni luk (2 komada) i šargarepu. Kada omekša dodajte i mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite. Promešajte i sipajte paradajz sos i paradajz pastu, pa pospite korijanderom, timijanom i estragonom. Ponovo promešajte. Iz pasulja izvadite crni luk i lovorovo lišće, a zatim dodajte slaninu, meso i paradajz sos. Lepo promešajte i poklopite, pa kuvajte još pola sata. U gotovo jelo dodajte seckani peršun.

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)