PASULJ SA REBARCIMA I SLANINOM BAŠ KAO ŠTO NAŠE BAKE KUVAJU: Domaćinsko jelo se vraća na velika vrata

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Pasulj sa rebarcima i slaninom pravo domaćinsko jelo koje naše bake najbolje znaju da skuvaju

PASULJ SA REBARCIMA I SLANINOM BAŠ KAO ŠTO NAŠE BAKE KUVAJU: Domaćinsko jelo se vraća na velika vrata
Shutterstock

Hladnije vreme je stiglo, a osim sarmi, prebranca naši ljudi obožavaju da jedu i pasulj.

Neko voli klot, nego gust sa mesom, a ovaj domaćinski sa rebarcima je pun pogodak.

Recept je za čistu desetku, oduševiće vas kombinacija ukusa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kuva se za celom glavicom luka zbog posebne arome, a onda mu se umesto suvog mesa dodaju rebarca, slanina i aromatični začini koji kada se ukombinuju pasulju daju poseban šmek.

Sastojci:

500 g pasulja

3 crna luka

4 lovorova lista

2 kašike ulja

1,2 kg svinjskih rebara

200 g slanine

2 šargarepe

5 čenova belog luka

500 ml paradajz sosa

1 kašika paradajz paste

1 kašičica korijandera

1 kašičica timijana

1 kašičica estragona

1 veza peršuna

Priprema:

U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu, pa ostavite da proključa. Zatim promenite vodu i dodajte jedan ceo luk i lovorovo lišće, pa sipajte ulje i poklopite. Kuvajte sat vremena, a za to vreme u tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu. Izvadite iz tiganja i u istom prooržite rebarca. I njih izvadite i dodajte sitno seckani crni luk (2 komada) i šargarepu. Kada omekša dodajte i mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite. Promešajte i sipajte paradajz sos i paradajz pastu, pa pospite korijanderom, timijanom i estragonom. Ponovo promešajte. Iz pasulja izvadite crni luk i lovorovo lišće, a zatim dodajte slaninu, meso i paradajz sos. Lepo promešajte i poklopite, pa kuvajte još pola sata. U gotovo jelo dodajte seckani peršun.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading