NAJLEPŠA GABON TORTA KOJA SE OBAVEZNO SPREMA ZA BOŽIĆ: Kremasta i lagana - fil ostavlja bez daha
Najlepša gabon torta koja se obavezno pravi za Božić je kremasta i lagana, a fil ostavlja bez daha
Verovatno već razmišljate šta da spremate svojim ukućanima za Božić.
Prvo krenemo sa slanim specijalitetima jer uz starinsku proju najbolje ide ruska salata, mimoza... naravno tu su i pite koje ne smemo da izostavimo.
Kada pričamo o glavnom jelu tu je domaća supa, sarma, a ono omiljeno svima je pečenje.
Bez svega toga taj dan ne može da prođe bez poslastica, a sada je ispred vas najlepša Gabon torta koja se obavezno pravi za Božić.
Raskošna, ukusna, kremasta, a nije teška za pripremu.
Ovo su potrebni sastojci i recept:
Kore: ukupno se peku 3 kore a za jednu koru potrebno je:
100 gr krupno mlevenih pečenih lešnika
5 belanaca
1 kašika fila od žumanca
50 gr šećera
Za fil:
250 ml slatke pavlake
15 žumanaca
200 gr maslaca
150 gr šećera
300 gr čokolade
Sada sledi priprema:
Prvo se sprema fil tako što se na pari skuvaju žumanci i šećer, doda se čokolada, a potom i maslac.
Umutiti slatku pavlaku pa dodati ovaj fil i ostaviti da se dobro prohladi.
Kore možete da pečete pojedinačno ili zajedno kako vam je lakše.
Umutite belanca i šećer pa dodajte fil od žumanca i krupno secaknih lešnika.
Kore peći na 180 Celzijusa oko 15 minuta u zavisnosti od jačine vaše rerne.
Filujte i ukrasite po želji.
Ukućani će se oduševiti ovakvom tortom za Božić.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)