Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept

Teodora Tojagić

12:00

Gastronomija 0

Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

puckavac
Printscreen/Youtube

Dragi moji, danas sa vama delim recept za jednu posebnu pogaču - Puckavac pogaču sa kačkavaljem!

Njena korica je neverovatno hrskava, bukvalno puca pod zubima, dok je unutrašnjost mekana i vazdušasta, poput najfinije paučine.

Dodatak kačkavalja i pavlake daje joj poseban ukus i sočnost. Probajte ovaj jednostavan, a vrhunski recept i uživajte u svakom zalogaju!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 ml mleka
20 g kvasca
1 kašičica šećera
500-550 g brašna
malo soli
50 ml maslinovog ulja
1 jaje

Za nadev:

50 g rendanog kačkavalja
1 puna kašika kisele pavlake po želji

Za premazivanje:

1 jaje
1 kašičica ulja
50 g rendanog kačkavalja na sitno

Priprema:

Pomešajte malo mlakog mleka, kvasca i šećera. Promešajte, pa kada zapeni dodajte belance i malo brašna. Promešajte.

Zatim dodajte ulje, so i ostatak brašna. Umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite oko 30 minuta da naraste. Izručite testo na pobrašnjenu površinu. Izradite ga rukama i oblikujte loptu. Podelite na dva jednaka dela.

Izmešajte sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razvucite oklagijom na 2 cm debljine, pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Premažite sa sirom. Prekrijte drugom polovinom razvijenog testa.

Ostavite pokriveno da odmori 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali kašičicu ulja i mleka. Pospite je rendanim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading