Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.
Dragi moji, danas sa vama delim recept za jednu posebnu pogaču - Puckavac pogaču sa kačkavaljem!
Njena korica je neverovatno hrskava, bukvalno puca pod zubima, dok je unutrašnjost mekana i vazdušasta, poput najfinije paučine.
Dodatak kačkavalja i pavlake daje joj poseban ukus i sočnost. Probajte ovaj jednostavan, a vrhunski recept i uživajte u svakom zalogaju!
Možda vas zanima:
SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
Možda vas zanima:
SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
Možda vas zanima:
SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
Sastojci:
Možda vas zanima:
SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
Možda vas zanima:
SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
300 ml mleka
20 g kvasca
1 kašičica šećera
500-550 g brašna
malo soli
50 ml maslinovog ulja
1 jaje
Za nadev:
50 g rendanog kačkavalja
1 puna kašika kisele pavlake po želji
Za premazivanje:
1 jaje
1 kašičica ulja
50 g rendanog kačkavalja na sitno
Priprema:
Pomešajte malo mlakog mleka, kvasca i šećera. Promešajte, pa kada zapeni dodajte belance i malo brašna. Promešajte.
Zatim dodajte ulje, so i ostatak brašna. Umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite oko 30 minuta da naraste. Izručite testo na pobrašnjenu površinu. Izradite ga rukama i oblikujte loptu. Podelite na dva jednaka dela.
Izmešajte sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razvucite oklagijom na 2 cm debljine, pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Premažite sa sirom. Prekrijte drugom polovinom razvijenog testa.
Ostavite pokriveno da odmori 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali kašičicu ulja i mleka. Pospite je rendanim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Komentari(0)