VIŠE NEĆETE KUPOVATI ONAJ IZ PEKARE Burek sa domaćim korama koji ostavlja bez teksta, evo kako da ga i vi napravite
Nema boljeg doručka.
Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!
Potrebno je:
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
- 300 ml. tople vode
- 600 gr brašna
- malo soli
- 100 gr maslaca
- 50 ml ulja
- 200 gr sira
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)