VIŠE NEĆETE KUPOVATI ONAJ IZ PEKARE Burek sa domaćim korama koji ostavlja bez teksta, evo kako da ga i vi napravite
Nema boljeg doručka.
Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!
Potrebno je:
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
- 300 ml. tople vode
- 600 gr brašna
- malo soli
- 100 gr maslaca
- 50 ml ulja
- 200 gr sira
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Komentari(0)