VIŠE NEĆETE KUPOVATI ONAJ IZ PEKARE Burek sa domaćim korama koji ostavlja bez teksta, evo kako da ga i vi napravite
Nema boljeg doručka.

Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!
Potrebno je:
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
- 300 ml. tople vode
- 600 gr brašna
- malo soli
- 100 gr maslaca
- 50 ml ulja
- 200 gr sira
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Možda vas zanima:


NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)