Pekar otkriva malu tajnu velikih majstora: Uz ovakvu pripremu burek će vam biti sočan i izuzetno ukusan
Savršeni burek - preblaga je reč za ovu divotu na tanjiru
Savršeni burek - preblaga je reč za ovu divotu na tanjiru
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornifleks.
Ovaj jednostavan recept sa gotovim korama odličan je za domaćice početnice, i za one koji nemaju vremena, a imaju gladnu porodicu!
Da li ste do sada čuli za čuveni hamburek iz Bora?
Priprema se za manje od 20 minuta.
Ukoliko krenete na putovanje po Srbiji, već po dobrom starom običaju, na pečenje svraćate u Čačak, na komplet lepinju u Užice a ako ste ljubitelj mantija i pita onda je na vašoj mapi nezaobilazan Novi Pazar.
Dani bureka održavaju se od 1. do 4. septembra na platou pored Nišave.
Balkanska gastrokultura se može pohvaliti sa nekoliko sjajnih proizvoda, odnosno ukusnih jela. Jedno od najomiljenijih jeste burek.
Pa da ne bi ni bilo po onoj “čega se budala ponosi, toga se pametan stidi”, evo kratkog uputa za upotrebu bureka.
Recept za pravi srpski burek jedna od najbolje čuvanih tajna ovih prostora, a mi vam u nastavku prenosimo recept kako da ga napravite.