NAJLAKŠI BUREK NA SVETU: Ne možete da pogrešite sa ovim receptom
Priprema se za manje od 20 minuta.

Ovim jednostavnim receptom uvek ćete oduševiti ukućanje svojim burekom, koji je isti kao u pekari.
Sastojci:
- 650g kora za pite,
- pola litra kisele vode,
- 7,5 grama soli,
- 1 decilitar ulja
- 500 grana punomasnog sira
Priprema:
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Pomešajte pola litra kisele vode, 1 dl ulja i so u jednoj posudi, posebno izgnječite sir. Dno tepsije, u kojoj ćete peći burek, podmažite uljem i stavite dve kore. Pokvasite kore smesom od kisele vode i ulja, a zatim pet kašičića sira ravnomerno rasporedite po površini.
Sve to prektijte sledećom korom i ponovite isti postupak. Nastavite sve dok vam ne ostanu samo dve kore. One će vam služiti da "pokrijete" čitav burek. Ako vam je ostalo tečnosti, jednom čačkalicom izbockajte celu površinu pite i prelijte smesu.
Stavite u rernu zagrejanu na 210 stepeni i pecite 40 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Komentari(0)