VOLITE SLANU VERZIJU, SADA JE VREME ZA SLATKU Napravite domaći burek sa jabukama i oduševite svoja nepca

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Prste da poližete!

burek
pixabay

 

Ukoliko volite burek sa mesom ili sirom, vreme je da probate njegovu slatku verziju, pa napravite domaći sa jabukama.

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljm. 

Staviti prvu koru, poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru. Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku rendanih jabuka. 

Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrosite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati. 

Popskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni 40-50 minuta. 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading