BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

Nema boljeg specijaliteta od onog koji podseća na stara, dobra vremena. Još ako je u skladu sa pravilima posta...
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.

NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.

NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.

NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Pravi se brzo i lako.
Sastojci:
- 200g posnog keksa
- 1kg jabuka
- 200g šećera
- 1 vanilin puding
- cimeta po ukusu
- 300ml vode
- prah šećer
Uputstvo:
Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimet po ukusu.
Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.
Potreban vam je dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm.
Keks podelite u dri dela, pa poslažite prvi red i naspite pola vrele smese, pa preko poslažite drugi red keksa i prelijte ostatkom fila. Poslažite i treći red, pa ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u frižider još malo, pospite je prah šećerom i poslužite.
Uživajte!

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)