BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
Nema boljeg specijaliteta od onog koji podseća na stara, dobra vremena. Još ako je u skladu sa pravilima posta...
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.
NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.
NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.
NEKADA JE BILA NEZAOBILAZNA NA SLAVSKOJ TRPEZI Starinski recept za tortu koju će svi obožavati, sočna je i preukusna (VIDEO)
Prepuna svilenkastog fila, oduševiće sve istinske ljubitelje jakih, kremastih i čokoladnih poslastica.
Pravi se brzo i lako.
Sastojci:
- 200g posnog keksa
- 1kg jabuka
- 200g šećera
- 1 vanilin puding
- cimeta po ukusu
- 300ml vode
- prah šećer
Uputstvo:
Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimet po ukusu.
Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.
Potreban vam je dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm.
Keks podelite u dri dela, pa poslažite prvi red i naspite pola vrele smese, pa preko poslažite drugi red keksa i prelijte ostatkom fila. Poslažite i treći red, pa ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u frižider još malo, pospite je prah šećerom i poslužite.
Uživajte!
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)