BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Shutterstock

 

Nema boljeg specijaliteta od onog koji podseća na stara, dobra vremena. Još ako je u skladu sa pravilima posta...

Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pravi se brzo i lako.

Sastojci:

  • 200g posnog keksa
  • 1kg jabuka
  • 200g šećera
  • 1 vanilin puding
  • cimeta po ukusu
  • 300ml vode
  • prah šećer

Uputstvo: 

Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimet po ukusu.

Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.

Potreban vam je dublji pleh dimenzija 20 x 30 cm.

Keks podelite u dri dela, pa poslažite prvi red i naspite pola vrele smese, pa preko poslažite drugi red keksa i prelijte ostatkom fila. Poslažite i treći red, pa ostavite da se ohladi.

Ohlađenu tortu stavite u frižider još malo, pospite je prah šećerom i poslužite.

Uživajte!

Komentari(0)

Loading