SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Sigurno će vam se dopasti.

Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.
Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Možda vas zanima:

BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Možda vas zanima:

BRZO I LAKO DO PREUKUSNOG SLATKIŠA Napravite starinsku tortu sa keksom i jabukama koju će ukućani obožavati
Pred vama je recept za neprevaziđenu posnu tortu od keksa i jabuka, baš na način starih domaćica.

KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- kašika limunovog soka
Za fil:
- litar mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- puding sa ukusom vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- margarin
- kesica šlaga
- 10 krem-bananica
- 200 g čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.
Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.
Komentari(0)