SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Sigurno će vam se dopasti.

SLATKIŠ KOJI SRBIJA OBOŽAVA Mekana i prekusna torta koja se jako brzo pravi
Printscreen/Youtube

 

Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • kašika limunovog soka

Za fil:

  • litar mleka
  • 16 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • puding sa ukusom vanile
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike gustina
  • margarin
  • kesica šlaga
  • 10 krem-bananica
  • 200 g čokolade

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlaga
  • malo kisele vode

Priprema:

Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.

Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.

Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.

Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading