NAJBOLJA POSNA SARMA SA ORASIMA: Slava i post bez nje ne mogu da se zamisle - sastojke imaju samo naše domaćice
Najbolja posna sarma sa orasima bez koje slava i post ne mogu da se zamisle, a sastojke imaju samo naše domaćice
Sarma je tradicionalno jelo koje je u našoj zemlji omiljeno i nijedno drugo ne može da se poredi sa njom.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice za vreme posta uglavnom prave sa pirinčem jer je ona jedna od najboljih u tim danima, ali ispred vas je sada najbolja posna sarma sa orasima.
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Nema šanse da ćete je praviti samo jednom kada osetite kako se topi u ustima sa vrućom domaćom pogačom ili hlebom.
Recept je tu, ovi sastojci su potrebni:
slatka aleva paprika - 1 supena kašika
kiseli kupus - 2, 5 kg
brašno - 2 supene kašike
crni luk - 3 glavice
ulje - 100 ml
šargarepa - 4 srednja komada
biber - pola kašičice
orasi - 500 g
začin C - 2 supene kašike
Ovo je način spremanja:
Crni luk i šargarepu iseckati što sitnije, a orahe samleti, ali ne baš previše sitno. Zagrejati 50 ml ulja i propržiti sve sastojke. Dodati Začin C, so i biber i nasuti malo vode. Promešati, a potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Kiseli kupus oprati i odvojiti 45 listova. Staviti ih da se iscede od viška vode.
Kada se fil ohladio, uzeti jedan list, staviti kašiku fila, preklopiti sa leve strane, pa sa desne, pa kraj i umotati sarmu. Na isti način saviti 45 sarmi.
U šerpu sipati preostalih 50 ml ulja i ubaciti dva reda listova kupusa. Poređati sarme i prekriti ih sa još dva reda listova.
Naliti vodu do početka prvog reda kupusa i kuvati na laganoj vatri oko 3 sata.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i alevu papriku, izmešati I ostaviti da provri. Sipati zapršku u sarmu.
Kuvati još 10 minuta, a potom skloniti.
Prijatno uz posnu sarmu sa orasima!
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)