POSNA SVEČANA SALATA SA MAKARONAMA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Najukusnija i kremasta - recept koji svi traže
Slava ne može da prpđe bez posne svečane salate sa makaronama koja je najukusnija i kremasta, a recept svi traže
Svoje goste za slavu ćete najbolje iznenaditi ako napravite ukusne salate za predjelo.
Bilo da je posna ili mrsna ljudi se najviše obraduju bogatoj trpezi.
Pa tako osim slanih rolata, salata, kiflice, peciva... nećete pogrešiti ni sa svečanim tortama.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
U pitanju je jedna posna svećana salata sa makaronama, a sa njom nećete pogrešiti ako je vaša slava sledeća, a još pada na posni dan.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
2 do 3 kisele šargarepe
400 g makarona (obariti sa 1 kašičicom soli)
2 do 3 kisele crvene paprike
1 praziluk - 300 g
350 g posnog majoneza
300 g šampinjona
4 do 5 kisela krastavčića
2 konzerve tune (300-320 g)
Priprema je sledeća:
Propržiti praziluk i šampinjone na malo ulja i začiniti. Iseckati paprike, krastavčiće i pargarepu.
U veliku činiju sipati prohlađene makarone, pa dodati tunjevinu, krastavčiće i majonez, pa sve lepo sjediniti.
Staviti kalup na veliki tanjir i sipati polovinu smese, pa poravnjati.
Premazati majonezom, pa posuti šargarepom, a zatim sipati šampinjone i praziluk.
Posuti seckanim paprikama, pa sipati drugu polovinu smese.
Poravnjati, pa premazati majonezom.
Dekorisati po želji.
Ovakvu salatu ćete praviti i za razne druge prilike.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Komentari(0)