POSNA SVEČANA SALATA SA MAKARONAMA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Najukusnija i kremasta - recept koji svi traže
Slava ne može da prpđe bez posne svečane salate sa makaronama koja je najukusnija i kremasta, a recept svi traže
Svoje goste za slavu ćete najbolje iznenaditi ako napravite ukusne salate za predjelo.
Bilo da je posna ili mrsna ljudi se najviše obraduju bogatoj trpezi.
Pa tako osim slanih rolata, salata, kiflice, peciva... nećete pogrešiti ni sa svečanim tortama.
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
U pitanju je jedna posna svećana salata sa makaronama, a sa njom nećete pogrešiti ako je vaša slava sledeća, a još pada na posni dan.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
2 do 3 kisele šargarepe
400 g makarona (obariti sa 1 kašičicom soli)
2 do 3 kisele crvene paprike
1 praziluk - 300 g
350 g posnog majoneza
300 g šampinjona
4 do 5 kisela krastavčića
2 konzerve tune (300-320 g)
Priprema je sledeća:
Propržiti praziluk i šampinjone na malo ulja i začiniti. Iseckati paprike, krastavčiće i pargarepu.
U veliku činiju sipati prohlađene makarone, pa dodati tunjevinu, krastavčiće i majonez, pa sve lepo sjediniti.
Staviti kalup na veliki tanjir i sipati polovinu smese, pa poravnjati.
Premazati majonezom, pa posuti šargarepom, a zatim sipati šampinjone i praziluk.
Posuti seckanim paprikama, pa sipati drugu polovinu smese.
Poravnjati, pa premazati majonezom.
Dekorisati po želji.
Ovakvu salatu ćete praviti i za razne druge prilike.
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(0)