POSNA SVEČANA SALATA SA MAKARONAMA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Najukusnija i kremasta - recept koji svi traže
Slava ne može da prpđe bez posne svečane salate sa makaronama koja je najukusnija i kremasta, a recept svi traže

Svoje goste za slavu ćete najbolje iznenaditi ako napravite ukusne salate za predjelo.
Bilo da je posna ili mrsna ljudi se najviše obraduju bogatoj trpezi.
Pa tako osim slanih rolata, salata, kiflice, peciva... nećete pogrešiti ni sa svečanim tortama.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
U pitanju je jedna posna svećana salata sa makaronama, a sa njom nećete pogrešiti ako je vaša slava sledeća, a još pada na posni dan.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
2 do 3 kisele šargarepe
400 g makarona (obariti sa 1 kašičicom soli)
2 do 3 kisele crvene paprike
1 praziluk - 300 g
350 g posnog majoneza
300 g šampinjona
4 do 5 kisela krastavčića
2 konzerve tune (300-320 g)
Priprema je sledeća:
Propržiti praziluk i šampinjone na malo ulja i začiniti. Iseckati paprike, krastavčiće i pargarepu.
U veliku činiju sipati prohlađene makarone, pa dodati tunjevinu, krastavčiće i majonez, pa sve lepo sjediniti.
Staviti kalup na veliki tanjir i sipati polovinu smese, pa poravnjati.
Premazati majonezom, pa posuti šargarepom, a zatim sipati šampinjone i praziluk.
Posuti seckanim paprikama, pa sipati drugu polovinu smese.
Poravnjati, pa premazati majonezom.
Dekorisati po želji.
Ovakvu salatu ćete praviti i za razne druge prilike.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)