POSNA SVEČANA SALATA SA MAKARONAMA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Najukusnija i kremasta - recept koji svi traže
Slava ne može da prpđe bez posne svečane salate sa makaronama koja je najukusnija i kremasta, a recept svi traže

Svoje goste za slavu ćete najbolje iznenaditi ako napravite ukusne salate za predjelo.
Bilo da je posna ili mrsna ljudi se najviše obraduju bogatoj trpezi.
Pa tako osim slanih rolata, salata, kiflice, peciva... nećete pogrešiti ni sa svečanim tortama.
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
U pitanju je jedna posna svećana salata sa makaronama, a sa njom nećete pogrešiti ako je vaša slava sledeća, a još pada na posni dan.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
2 do 3 kisele šargarepe
400 g makarona (obariti sa 1 kašičicom soli)
2 do 3 kisele crvene paprike
1 praziluk - 300 g
350 g posnog majoneza
300 g šampinjona
4 do 5 kisela krastavčića
2 konzerve tune (300-320 g)
Priprema je sledeća:
Propržiti praziluk i šampinjone na malo ulja i začiniti. Iseckati paprike, krastavčiće i pargarepu.
U veliku činiju sipati prohlađene makarone, pa dodati tunjevinu, krastavčiće i majonez, pa sve lepo sjediniti.
Staviti kalup na veliki tanjir i sipati polovinu smese, pa poravnjati.
Premazati majonezom, pa posuti šargarepom, a zatim sipati šampinjone i praziluk.
Posuti seckanim paprikama, pa sipati drugu polovinu smese.
Poravnjati, pa premazati majonezom.
Dekorisati po želji.
Ovakvu salatu ćete praviti i za razne druge prilike.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)