POSNA SVEČANA SALATA SA MAKARONAMA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Najukusnija i kremasta - recept koji svi traže
Slava ne može da prpđe bez posne svečane salate sa makaronama koja je najukusnija i kremasta, a recept svi traže

Svoje goste za slavu ćete najbolje iznenaditi ako napravite ukusne salate za predjelo.
Bilo da je posna ili mrsna ljudi se najviše obraduju bogatoj trpezi.
Pa tako osim slanih rolata, salata, kiflice, peciva... nećete pogrešiti ni sa svečanim tortama.
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
U pitanju je jedna posna svećana salata sa makaronama, a sa njom nećete pogrešiti ako je vaša slava sledeća, a još pada na posni dan.
Ovi sastojci su potrebni za taj recept:
2 do 3 kisele šargarepe
400 g makarona (obariti sa 1 kašičicom soli)
2 do 3 kisele crvene paprike
1 praziluk - 300 g
350 g posnog majoneza
300 g šampinjona
4 do 5 kisela krastavčića
2 konzerve tune (300-320 g)
Priprema je sledeća:
Propržiti praziluk i šampinjone na malo ulja i začiniti. Iseckati paprike, krastavčiće i pargarepu.
U veliku činiju sipati prohlađene makarone, pa dodati tunjevinu, krastavčiće i majonez, pa sve lepo sjediniti.
Staviti kalup na veliki tanjir i sipati polovinu smese, pa poravnjati.
Premazati majonezom, pa posuti šargarepom, a zatim sipati šampinjone i praziluk.
Posuti seckanim paprikama, pa sipati drugu polovinu smese.
Poravnjati, pa premazati majonezom.
Dekorisati po želji.
Ovakvu salatu ćete praviti i za razne druge prilike.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)