STARINSKI RECEPT, PRSTE DA POLIŽETE Posna sarma sa orasima koju ćete obožavati, idealna tokom posta
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Sarma je tradicionalno jelo koje je u našoj zemlji omiljeno i nijedno drugo ne može da se poredi sa njom.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice za vreme posta uglavnom prave sa pirinčem jer je ona jedna od najboljih u tim danima, ali ispred vas je sada najbolja posna sarma sa orasima.
Možda vas zanima:
RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
Možda vas zanima:
RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
Možda vas zanima:
RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
RECEPT ZA SVETOGORSKU SARMU Originalan recept za posnu sarmu sa Svete Gore, 2 sastojka su ključna
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Nema šanse da ćete je praviti samo jednom kada osetite kako se topi u ustima sa vrućom domaćom pogačom ili hlebom.
Recept je tu, ovi sastojci su potrebni:
- slatka aleva paprika - 1 supena kašika
- kiseli kupus - 2, 5 kg
- brašno - 2 supene kašike
- crni luk - 3 glavice
- ulje - 100 ml
- šargarepa - 4 srednja komada
- biber - pola kašičice
- orasi - 500 g
- začin C - 2 supene kašike
Ovo je način spremanja:
Crni luk i šargarepu iseckati što sitnije, a orahe samleti, ali ne baš previše sitno. Zagrejati 50 ml ulja i propržiti sve sastojke. Dodati Začin C, so i biber i nasuti malo vode. Promešati, a potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Kiseli kupus oprati i odvojiti 45 listova. Staviti ih da se iscede od viška vode.
Kada se fil ohladio, uzeti jedan list, staviti kašiku fila, preklopiti sa leve strane, pa sa desne, pa kraj i umotati sarmu. Na isti način saviti 45 sarmi.
U šerpu sipati preostalih 50 ml ulja i ubaciti dva reda listova kupusa. Poređati sarme i prekriti ih sa još dva reda listova.
Naliti vodu do početka prvog reda kupusa i kuvati na laganoj vatri oko 3 sata.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i alevu papriku, izmešati I ostaviti da provri. Sipati zapršku u sarmu.
Kuvati još 10 minuta, a potom skloniti.
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)