DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati
Pogače nas uvek mirisom vrate u detinjstvo i raspuste na selu kod baka i deka.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice se uvek trude da naprave najmekšu.
Ono što će vas sada iznenaditi jeste jedna najukusnija, a takva je zbog dve vrste sira, a sprema se i na "čaše".
Možda vas zanima:
Recept za POGAČU KOJA SE NE MESI: Sprema se za 30 minuta
Ako vam je potreban brz recept za pogaču, imamo rešenje
PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)
Bakin recept kome ne možete odoleti
Možda vas zanima:
Recept za POGAČU KOJA SE NE MESI: Sprema se za 30 minuta
Ako vam je potreban brz recept za pogaču, imamo rešenje
PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)
Bakin recept kome ne možete odoleti
Možda vas zanima:
Recept za POGAČU KOJA SE NE MESI: Sprema se za 30 minuta
Ako vam je potreban brz recept za pogaču, imamo rešenje
PEČENA POGAČA: Fina, mekana i sa kačkavaljem (RECEPT)
Bakin recept kome ne možete odoleti
Kuća će odisati mirisom čim je ubacite u rernu da se peče. A još bolje kada uz prilog uzmete ajvar ili kajmak. To je pun pogodak i nema šanse da ćete pogrešiti.
Ovi sastojci su izdvojeni za recept:
4 čaše brašna
1/2 čaše tople vode
1 kašičica soli
1/2 čaše toplog mleka
1/2 čaše jogurta
1 kesica suvog kvasca
1/2 čaše ulja
1 kašika šećera
Za posipanje ide:
malo svežeg peršuna
1 jaje
1 činija čedar sira
1 činija mladog sira
Ovo je način spremanja:
U činiju ubacite suvi kvasac i šećer, pa toplu vodu i mleko. Promešajte, a onda dodajte ulje. Ponovo promešajte pa dodajte 3/4 brašna. Ubacite so, pa špatulom promešajte sastojke.
Dodajte ostatak brašna, pa onda rukom zamesite testo za domaću pogaču. Potom pospite brašno po radnoj površini, pa prebacite testo. Premesite rukom testo za domaću pogaču dok ne postane glatko i mekano.
Pouljite testo, pa ga prekrijte prozirnom folijom, pa krpom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči. Potom rukom istisnite vazduh iz testa, premesite u posudi, pa prebacite na površinu posutu brašnom.
Razmesite rukom, pospite testo brašnom, pa premesite oklagijom. Premestite testo u širi pleh obložen pek papriom, pa razvucite rukom.
Prekrijte kuhinjskom krpom testo za domaću pogaču, pa ostavite da odstoji pola sata.
Stavite neumućeno jaje na testo, pa ga premažite četkicom. Pospite usitnjenim mladim sirom, pa izrendanim čedar sirom.
Na kraju pospite domaću pogaču iseckanim svežim peršunom.
Pecite na 180°C.
Pecite domaću pogaču dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Komentari(0)