DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati
Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati

Pogače nas uvek mirisom vrate u detinjstvo i raspuste na selu kod baka i deka.
Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice se uvek trude da naprave najmekšu.
Ono što će vas sada iznenaditi jeste jedna najukusnija, a takva je zbog dve vrste sira, a sprema se i na "čaše".
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Kuća će odisati mirisom čim je ubacite u rernu da se peče. A još bolje kada uz prilog uzmete ajvar ili kajmak. To je pun pogodak i nema šanse da ćete pogrešiti.
Ovi sastojci su izdvojeni za recept:
4 čaše brašna
1/2 čaše tople vode
1 kašičica soli
1/2 čaše toplog mleka
1/2 čaše jogurta
1 kesica suvog kvasca
1/2 čaše ulja
1 kašika šećera
Za posipanje ide:
malo svežeg peršuna
1 jaje
1 činija čedar sira
1 činija mladog sira
Ovo je način spremanja:
U činiju ubacite suvi kvasac i šećer, pa toplu vodu i mleko. Promešajte, a onda dodajte ulje. Ponovo promešajte pa dodajte 3/4 brašna. Ubacite so, pa špatulom promešajte sastojke.
Dodajte ostatak brašna, pa onda rukom zamesite testo za domaću pogaču. Potom pospite brašno po radnoj površini, pa prebacite testo. Premesite rukom testo za domaću pogaču dok ne postane glatko i mekano.
Pouljite testo, pa ga prekrijte prozirnom folijom, pa krpom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči. Potom rukom istisnite vazduh iz testa, premesite u posudi, pa prebacite na površinu posutu brašnom.
Razmesite rukom, pospite testo brašnom, pa premesite oklagijom. Premestite testo u širi pleh obložen pek papriom, pa razvucite rukom.
Prekrijte kuhinjskom krpom testo za domaću pogaču, pa ostavite da odstoji pola sata.
Stavite neumućeno jaje na testo, pa ga premažite četkicom. Pospite usitnjenim mladim sirom, pa izrendanim čedar sirom.
Na kraju pospite domaću pogaču iseckanim svežim peršunom.
Pecite na 180°C.
Pecite domaću pogaču dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)