NAJKREMASTIJA ČOKOLADNA TORTA IZ 1885. GODINE: Sastojci iz starih novina - recept je neprevaziđen
Najkremastija čokoladna torta iz 1885. godine se pravi po sastojcima iz starih nemačkih novima, a recept je neprevaziđen
Pravljenje najboljih poslastica je zapisano u sveskama i novinama koje domaćice čuvaju i prenose sa generacije na generaciju.
Kolači, torte, slatke pite su nešto u čemu svi uživamo, a naročito ako je spremljeno na starinski način.
Jedna torta iz 1884. godine je naše domaćice osvojila, a sada će tako i čokoladna iz 1885 po sastojcima iz starih nemačkih novina.
Možda vas zanima:
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Možda vas zanima:
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Možda vas zanima:
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Ukusna, kremasta, puna fila, baš kakvu svi vole.
Ovo je recept i izdvojeni su potrebni sastojci:
Za koru:
2 kašičice sode bikarbone
6 belanaca
90 g brašna
80 g šećera
120 g čokolade
Za fil:
1 kašika vanilin šećera
500 ml mleka
100 g šećera
50 g kukuruznog skroba
100 g putera
6 žumanaca
Za glazuru:
30 g putera
80 g čokolade
30 ml mleka
Priprema se na sledeći način:
Pomešajte 150 ml mleka i kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer, pa dobro umutite žicom. Zagrejte mleko, pa ubacite smesu sa kukuruznim skrobom.
Mutite žicom na laganijoj vatri dok ne dobijete gušću strukturu. Sipajte smesu za fil u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Umiksajte belanca dok ne dobijete čvrst šne, dodajte postepeno šećer i mutite još nekoliko minuta.
Dodajte u belanca sa šećerom izrendanu čokoladu i dobro promešajte. U brašno dodajte sodu bikarbonu, pa ih prosejane dodajte u pomešana belanca sa čokoladom. Umutite žicom, pa smesu za koru rasporedite po pravougaonom plehu obloženom pek papirom.
Pecite koru na 200°C oko 8 minuta. Kada se ohladi, skinite pek papir, pa podelite koru na 3 jednaka dela. Umiksajte omekšali puter, pa postepeno dodajte smesu sa kukuruznim skrobom.
Kada dobro umutite, rasporedite fil na tri jednaka dela, pa premažite na kore. Potom poređajte kore sa filom jednu na drugu, pa stavite u frižider čokoladnu tortu da se ohladi.
Na pari otopite mleko, puter i čokoladu, pa prelijte čokoladnom glazurom tortu.
Stavite čokoladnu tortu u frižider da se stegne.
Prijatno!
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Komentari(0)