PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva

Ova torta zaista zaslužuje naziv čokoladna torta, jer kada je budete jeli imaćete osećaj kao da ste upravo probali najbolju čokoladu ikada, kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva. Probajte i sami se uverite!
Sastojci:
8 jaja,
16 kašika šećera,
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
8 kašika brašna,
8 kašika ulja
8 kašika kakaa,
jedan ekstrat ruma,
400 gr čokolade,
200 gr mlečne čokolade,
200 gr čokolade za kuvanje,
500ml slatke pavlake,
2dcl mleka
Savet: Pre nego što počnete da mutite sastojke za koru, u šerpu istresite 500ml slatke pavlake i u nju stavite 400 gr čokolade iskidane na komade i stavite u kraj šporeta da se čokolada polako otapa, nikako na jakoj vatri! Ovo treba da se uradi ranije kako bi se čokolada u pavlaci istopila i sjedinila i ohladila jel se posle skroz ohlađena muti mikserom oko 5 minuta da bi se dobio fil.
Potrebno je:
Ispeći dve iste kore, svaku posebno, a ovo su sastojci za jednu koru koju ćete morati dva puta peći:
4 jajeta, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike kakao, pola praška za pecivo, drugu polovinu ćete da istresete kada budete pravili drugu koru, za koju je potrebno sve ovo isto gorene navedeno.
Kada se kore ispeku, treba da se ohlade, a potom se u 2 dcl mleka istrese rum i naprskaju se obe kore ravnomerno. Potom se muti ohlađena slatka pavlaka i čokolada i maže se pola na koru, preko koje se stavi druga kora, a ostatatak fila se iskoristi za premazivanje cele torte! Možete da je dekorišete kako želite prema svojoj želji!
Uživajte u jedinstvenom ukusu ove torte jel je ovo zaista prava čokoladna torta!
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)