PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Ova torta zaista zaslužuje naziv čokoladna torta, jer kada je budete jeli imaćete osećaj kao da ste upravo probali najbolju čokoladu ikada, kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva. Probajte i sami se uverite!
Sastojci:
8 jaja,
16 kašika šećera,
Možda vas zanima:
Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice
Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:
Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice
Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:
Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice
Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
8 kašika brašna,
8 kašika ulja
8 kašika kakaa,
jedan ekstrat ruma,
400 gr čokolade,
200 gr mlečne čokolade,
200 gr čokolade za kuvanje,
500ml slatke pavlake,
2dcl mleka
Savet: Pre nego što počnete da mutite sastojke za koru, u šerpu istresite 500ml slatke pavlake i u nju stavite 400 gr čokolade iskidane na komade i stavite u kraj šporeta da se čokolada polako otapa, nikako na jakoj vatri! Ovo treba da se uradi ranije kako bi se čokolada u pavlaci istopila i sjedinila i ohladila jel se posle skroz ohlađena muti mikserom oko 5 minuta da bi se dobio fil.
Potrebno je:
Ispeći dve iste kore, svaku posebno, a ovo su sastojci za jednu koru koju ćete morati dva puta peći:
4 jajeta, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike kakao, pola praška za pecivo, drugu polovinu ćete da istresete kada budete pravili drugu koru, za koju je potrebno sve ovo isto gorene navedeno.
Kada se kore ispeku, treba da se ohlade, a potom se u 2 dcl mleka istrese rum i naprskaju se obe kore ravnomerno. Potom se muti ohlađena slatka pavlaka i čokolada i maže se pola na koru, preko koje se stavi druga kora, a ostatatak fila se iskoristi za premazivanje cele torte! Možete da je dekorišete kako želite prema svojoj želji!
Uživajte u jedinstvenom ukusu ove torte jel je ovo zaista prava čokoladna torta!
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Komentari(0)