PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva

Ova torta zaista zaslužuje naziv čokoladna torta, jer kada je budete jeli imaćete osećaj kao da ste upravo probali najbolju čokoladu ikada, kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva. Probajte i sami se uverite!
Sastojci:
8 jaja,
16 kašika šećera,
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
Možda vas zanima:

Originalni recept iz 1888. omiljene čokoladne torte kraljice Natalije: Služila je uz čaj, a tajna leži u ovom sastojku
Torta je napravljena po jednostavnoj recepturi, a Natalija Obrenović nije mogla da zamisli čajanku bez ove poslastice

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
8 kašika brašna,
8 kašika ulja
8 kašika kakaa,
jedan ekstrat ruma,
400 gr čokolade,
200 gr mlečne čokolade,
200 gr čokolade za kuvanje,
500ml slatke pavlake,
2dcl mleka
Savet: Pre nego što počnete da mutite sastojke za koru, u šerpu istresite 500ml slatke pavlake i u nju stavite 400 gr čokolade iskidane na komade i stavite u kraj šporeta da se čokolada polako otapa, nikako na jakoj vatri! Ovo treba da se uradi ranije kako bi se čokolada u pavlaci istopila i sjedinila i ohladila jel se posle skroz ohlađena muti mikserom oko 5 minuta da bi se dobio fil.
Potrebno je:
Ispeći dve iste kore, svaku posebno, a ovo su sastojci za jednu koru koju ćete morati dva puta peći:
4 jajeta, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike kakao, pola praška za pecivo, drugu polovinu ćete da istresete kada budete pravili drugu koru, za koju je potrebno sve ovo isto gorene navedeno.
Kada se kore ispeku, treba da se ohlade, a potom se u 2 dcl mleka istrese rum i naprskaju se obe kore ravnomerno. Potom se muti ohlađena slatka pavlaka i čokolada i maže se pola na koru, preko koje se stavi druga kora, a ostatatak fila se iskoristi za premazivanje cele torte! Možete da je dekorišete kako želite prema svojoj želji!
Uživajte u jedinstvenom ukusu ove torte jel je ovo zaista prava čokoladna torta!
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)