Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukućani
Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven
Ruske kape su mnogima jedan od najukusnijih kolača, koji svojim ukusom vraćaju u detinjstvo.
Međutim, sa toplim vremenom, nemamo baš elana da stojimo kraj šporeta, pa je onda ovaj recept idealna varijanta.
Bez pečenja i dugotrajnog stajanja kraj šporeta, napravićete podjednako ukusan slatkiš.
Sastojci:
1 litar mleka
130 grama brašna
170 grama šećera
60 grama gustina
2 kašike maslaca
kašičica vanilin šećera
100 g pečenog kikirikija
tabla čokolade (crne ili mlečne)
kokos po želji
Priprema:
Skuvajte mleko, a potom stavite šećer, brašno, gustin i vanilin šećer.
Mešajte dok se ne stvori glatka puding masa. Potom sklonite sa ringle i stavite dve kašike maslaca. Sve to dobro izmešajte.
Podelite smesu i sipajte je u staklene čaše. Stavite u frižider da se ohladi.
Kada se ohladi, izvadite po pola smese iz svake čaše.
Uvaljajte svaku polovinu u naseckani pečeni kiriki.
Istopite čokoladu na pari, pa sipajte na vrh slatkiša koji niste uvaljali u kikiriki. Ako želite, preko pospite i malo kokosa.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Komentari(0)