KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.

Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.
Ko još može da se zaustavi na jednom parčetu čokoladne torte? Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
Na koru se ređa fil, koji se prvo stavlja u frižider na par sati, pa muti mikserom. Ova čokoladna torta nije komplikovana za pripremu, pa će uspeti i onim manje veštim u kuhinji.
Sastojci:
Za fil:
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 150 g tamne čokolade
- 250 ml tečnog šlaga
- 3 žumanca
- 1 kašičica vanile
Za koru:
- 3 belanca
- 60 g šećera u prahu
- 15 g kakaoa
- 50 g brašna
- 20 ml ulja
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica vanile
- 1/4 kašičice soli
- 2 kašike čokoladnih mrvica (opciono)
Recept za penastu čokoladnu tortu:
U šerpu dodajte mleko, crnu čokoladu, šećer, žumanca, pa tečni šlag. Umutite žicom, pa kuvajte na nižoj temperaturi 8-10 minuta, neprekidno mešajući. Smesu izlijte u činiju da se ohladi, pa dodajte vanilu.Umutite, prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite fil za čokoladnu tortu u frižider na 5-6 sati. U drugu činiju ubacite belanca, šećer u prahu, vanilu, pa miksajte 3 minuta. Potom dodajte brašno, kakao, ulje, prašak za pecivo i so, pa mutite dok ne dobijete gušći fil za čokoladnutortu.
Izlijte smesu sa koru u okrugli pleh, pa pecite 20 minuta na 180°C. Nakon što izvadite fil iz frižidera, miksajte ga dok ne dobijete fil svetlije boje. Skinite pek papir sa kore, okrenite je naopako, stavite pokrentu ivicu, pa rasporesite fil za čokoladnutortu. Pospite čokoladnim mrvicama po želji. Preporučujemo i neskvik čokoladnu tortu.

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)