KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
![torta](/data/images/2023-05-16/54793_shutterstock-260967371_f.jpg?timestamp=1700262000)
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Možda vas zanima:
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![ljuta krilca sa kikirikijem](/data/images/2024-04-16/84349_ljuta-krilca-sa-kikirikijem_f.jpg)
KRILCA IZ BAKINE KUHINJE: Poznato jelo na novi način
Bakin recept preste da poližete
Ko još može da se zaustavi na jednom parčetu čokoladne torte? Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
Na koru se ređa fil, koji se prvo stavlja u frižider na par sati, pa muti mikserom. Ova čokoladna torta nije komplikovana za pripremu, pa će uspeti i onim manje veštim u kuhinji.
Sastojci:
Za fil:
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 150 g tamne čokolade
- 250 ml tečnog šlaga
- 3 žumanca
- 1 kašičica vanile
Za koru:
- 3 belanca
- 60 g šećera u prahu
- 15 g kakaoa
- 50 g brašna
- 20 ml ulja
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica vanile
- 1/4 kašičice soli
- 2 kašike čokoladnih mrvica (opciono)
Recept za penastu čokoladnu tortu:
U šerpu dodajte mleko, crnu čokoladu, šećer, žumanca, pa tečni šlag. Umutite žicom, pa kuvajte na nižoj temperaturi 8-10 minuta, neprekidno mešajući. Smesu izlijte u činiju da se ohladi, pa dodajte vanilu.Umutite, prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite fil za čokoladnu tortu u frižider na 5-6 sati. U drugu činiju ubacite belanca, šećer u prahu, vanilu, pa miksajte 3 minuta. Potom dodajte brašno, kakao, ulje, prašak za pecivo i so, pa mutite dok ne dobijete gušći fil za čokoladnutortu.
Izlijte smesu sa koru u okrugli pleh, pa pecite 20 minuta na 180°C. Nakon što izvadite fil iz frižidera, miksajte ga dok ne dobijete fil svetlije boje. Skinite pek papir sa kore, okrenite je naopako, stavite pokrentu ivicu, pa rasporesite fil za čokoladnutortu. Pospite čokoladnim mrvicama po želji. Preporučujemo i neskvik čokoladnu tortu.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)