PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Iz bakine kuhinje stiže recept za punjne paprike koji je pogodan i za početnike u kuhinji.
Punjene paprike - sastojci:
- 50 gr suve slanine
- 700 gr mlevenog mesa
- 20 srednjih paprika baburica
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 2 šargarepe
- 2 jaja
- 1 lonče od 100gr opranog pirinča
- 4 čena belog luka
- 1 kašika suvog začina
- po želji soli
- ml biber
- 2 kašičice mlevene paprike
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 sveža paradajza
- 1 kašika brašna
- peršunov list
- ulje
Punjene paprike - priprema:
Iseckati na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i izrendanu šargarepu i pržiti da omekša.
Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku i ml biber
Možda vas zanima:

KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Zatim dodati suvi začin, so po zelji, seckan beli luk, peršun i jedno lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja i zatvarati kriškama paradajza.
Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna, pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika.
Prodrmati, po želji dodati soli i ko voli jednu kašičicu šećera. Kuvati kos 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire. Uživajte u vrhunskom ukusu.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)