PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
Iz bakine kuhinje stiže recept za punjne paprike koji je pogodan i za početnike u kuhinji.
Punjene paprike - sastojci:
- 50 gr suve slanine
- 700 gr mlevenog mesa
- 20 srednjih paprika baburica
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 2 šargarepe
- 2 jaja
- 1 lonče od 100gr opranog pirinča
- 4 čena belog luka
- 1 kašika suvog začina
- po želji soli
- ml biber
- 2 kašičice mlevene paprike
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 sveža paradajza
- 1 kašika brašna
- peršunov list
- ulje
Punjene paprike - priprema:
Iseckati na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i izrendanu šargarepu i pržiti da omekša.
Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku i ml biber
Možda vas zanima:
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Zatim dodati suvi začin, so po zelji, seckan beli luk, peršun i jedno lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja i zatvarati kriškama paradajza.
Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna, pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika.
Prodrmati, po želji dodati soli i ko voli jednu kašičicu šećera. Kuvati kos 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire. Uživajte u vrhunskom ukusu.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)