PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi

Izvor: Lepote Srbije

12:00

Gastronomija 0

Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

punjene paprike
Shutterstock

Iz bakine kuhinje stiže recept za punjne paprike koji je pogodan i za početnike u kuhinji.

Punjene paprike - sastojci:

  • 50 gr suve slanine
  • 700 gr mlevenog mesa
  • 20 srednjih paprika baburica
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • 2 šargarepe
  • 2 jaja
  • 1 lonče od 100gr opranog pirinča
  • 4 čena belog luka 
  • 1 kašika suvog začina
  • po želji soli
  • ml biber
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 sveža paradajza
  • 1 kašika brašna
  • peršunov list
  • ulje

Punjene paprike - priprema:

Iseckati na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i izrendanu šargarepu i pržiti da omekša.

Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku i ml biber 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zatim dodati suvi začin, so po zelji, seckan beli luk, peršun i jedno lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti. 

Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja i zatvarati kriškama paradajza.

Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna, pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika.

Prodrmati, po želji dodati soli i ko voli jednu kašičicu šećera. Kuvati kos 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire. Uživajte u vrhunskom ukusu.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading