PUNJENE PAPRIKE NA BOSANSKI NAČIN! Nećete im odoleti i pravićete ih često (RECEPT)

Izvor: Lepote Srbije

12:00

Gastronomija 0

Punjene paprike su posebno ukusne kada se fil za njih dugo dinsta i kada se zapeku u rerni.

punjene paprike
Shutterstock

Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncetrata paradajza. Postoji i varijanta sa domaćim sokom od paradajza.

Domaćice u Bosni služe se posebnim trikovima kada pripremaju paprike. NJihove paprike slast duguju filu koji se prethodno krčka kako bi se spojili ukusi i mirisi sastojaka, a potom se peku u rerni zbog čega imaju intenzivniji ukus.

Osim toga, često se poslužuju uz dodatak kisele pavlake.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 2 velika paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 350 g mlevene govedine
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • ½ kašičice mlevene ljute paprike
  • 10 malih paprika
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • so

Priprema:

Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, zatim oljuštite, očistite i isecite.

Polovinu seckanog crnog luka i 1 režanj belog luka iseckajte, promešajte i stavite u posudu za rernu.

Prelijte uljem i pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180°C dok ne pripremite fil.

Preostali luk i beli luk kratko propržite, pa dodajte meso i začine.

Pirinač kratko propržite na ulju, podlijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuvajte ga na laganoj do srednjoj vatri dok se ne skuva do pola, pa pomešajte sa mesom.

Izvadite posudu iz rerne.

Očišćene paprike napunite smesom i stavite u činiju na mešavinu pečenog paradajza, luka i belog luka.
Koncentrat paradajza pomešati sa 600 ml vode i preliti preko paprika.

Pecite ih u rerni oko sat, sat i po.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading