PUNJENE PAPRIKE NA BOSANSKI NAČIN! Nećete im odoleti i pravićete ih često (RECEPT)
Punjene paprike su posebno ukusne kada se fil za njih dugo dinsta i kada se zapeku u rerni.
Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncetrata paradajza. Postoji i varijanta sa domaćim sokom od paradajza.
Domaćice u Bosni služe se posebnim trikovima kada pripremaju paprike. NJihove paprike slast duguju filu koji se prethodno krčka kako bi se spojili ukusi i mirisi sastojaka, a potom se peku u rerni zbog čega imaju intenzivniji ukus.
Osim toga, često se poslužuju uz dodatak kisele pavlake.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 350 g mlevene govedine
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 10 malih paprika
- 1 kašika koncentrata paradajza
- so
Priprema:
Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, zatim oljuštite, očistite i isecite.
Polovinu seckanog crnog luka i 1 režanj belog luka iseckajte, promešajte i stavite u posudu za rernu.
Prelijte uljem i pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180°C dok ne pripremite fil.
Preostali luk i beli luk kratko propržite, pa dodajte meso i začine.
Pirinač kratko propržite na ulju, podlijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuvajte ga na laganoj do srednjoj vatri dok se ne skuva do pola, pa pomešajte sa mesom.
Izvadite posudu iz rerne.
Očišćene paprike napunite smesom i stavite u činiju na mešavinu pečenog paradajza, luka i belog luka.
Koncentrat paradajza pomešati sa 600 ml vode i preliti preko paprika.
Pecite ih u rerni oko sat, sat i po.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Komentari(0)