PUNJENE PAPRIKE NA BOSANSKI NAČIN! Nećete im odoleti i pravićete ih često (RECEPT)

12:00

Gastronomija 0

Punjene paprike su posebno ukusne kada se fil za njih dugo dinsta i kada se zapeku u rerni.

punjene paprike
Shutterstock

Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncetrata paradajza. Postoji i varijanta sa domaćim sokom od paradajza.

Domaćice u Bosni služe se posebnim trikovima kada pripremaju paprike. NJihove paprike slast duguju filu koji se prethodno krčka kako bi se spojili ukusi i mirisi sastojaka, a potom se peku u rerni zbog čega imaju intenzivniji ukus.

Osim toga, često se poslužuju uz dodatak kisele pavlake.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 2 velika paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 350 g mlevene govedine
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • ½ kašičice mlevene ljute paprike
  • 10 malih paprika
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • so

Priprema:

Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, zatim oljuštite, očistite i isecite.

Polovinu seckanog crnog luka i 1 režanj belog luka iseckajte, promešajte i stavite u posudu za rernu.

Prelijte uljem i pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180°C dok ne pripremite fil.

Preostali luk i beli luk kratko propržite, pa dodajte meso i začine.

Pirinač kratko propržite na ulju, podlijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuvajte ga na laganoj do srednjoj vatri dok se ne skuva do pola, pa pomešajte sa mesom.

Izvadite posudu iz rerne.

Očišćene paprike napunite smesom i stavite u činiju na mešavinu pečenog paradajza, luka i belog luka.
Koncentrat paradajza pomešati sa 600 ml vode i preliti preko paprika.

Pecite ih u rerni oko sat, sat i po.

Komentari(0)

Loading