PUNJENE PAPRIKE NA BOSANSKI NAČIN! Nećete im odoleti i pravićete ih često (RECEPT)
Punjene paprike su posebno ukusne kada se fil za njih dugo dinsta i kada se zapeku u rerni.

Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncetrata paradajza. Postoji i varijanta sa domaćim sokom od paradajza.
Domaćice u Bosni služe se posebnim trikovima kada pripremaju paprike. NJihove paprike slast duguju filu koji se prethodno krčka kako bi se spojili ukusi i mirisi sastojaka, a potom se peku u rerni zbog čega imaju intenzivniji ukus.
Osim toga, često se poslužuju uz dodatak kisele pavlake.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 350 g mlevene govedine
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 10 malih paprika
- 1 kašika koncentrata paradajza
- so
Priprema:
Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, zatim oljuštite, očistite i isecite.
Polovinu seckanog crnog luka i 1 režanj belog luka iseckajte, promešajte i stavite u posudu za rernu.
Prelijte uljem i pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180°C dok ne pripremite fil.
Preostali luk i beli luk kratko propržite, pa dodajte meso i začine.
Pirinač kratko propržite na ulju, podlijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuvajte ga na laganoj do srednjoj vatri dok se ne skuva do pola, pa pomešajte sa mesom.
Izvadite posudu iz rerne.
Očišćene paprike napunite smesom i stavite u činiju na mešavinu pečenog paradajza, luka i belog luka.
Koncentrat paradajza pomešati sa 600 ml vode i preliti preko paprika.
Pecite ih u rerni oko sat, sat i po.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)