PUNJENE PAPRIKE NA BOSANSKI NAČIN! Nećete im odoleti i pravićete ih često (RECEPT)
Punjene paprike su posebno ukusne kada se fil za njih dugo dinsta i kada se zapeku u rerni.

Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncetrata paradajza. Postoji i varijanta sa domaćim sokom od paradajza.
Domaćice u Bosni služe se posebnim trikovima kada pripremaju paprike. NJihove paprike slast duguju filu koji se prethodno krčka kako bi se spojili ukusi i mirisi sastojaka, a potom se peku u rerni zbog čega imaju intenzivniji ukus.
Osim toga, često se poslužuju uz dodatak kisele pavlake.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 350 g mlevene govedine
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 10 malih paprika
- 1 kašika koncentrata paradajza
- so
Priprema:
Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, zatim oljuštite, očistite i isecite.
Polovinu seckanog crnog luka i 1 režanj belog luka iseckajte, promešajte i stavite u posudu za rernu.
Prelijte uljem i pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180°C dok ne pripremite fil.
Preostali luk i beli luk kratko propržite, pa dodajte meso i začine.
Pirinač kratko propržite na ulju, podlijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuvajte ga na laganoj do srednjoj vatri dok se ne skuva do pola, pa pomešajte sa mesom.
Izvadite posudu iz rerne.
Očišćene paprike napunite smesom i stavite u činiju na mešavinu pečenog paradajza, luka i belog luka.
Koncentrat paradajza pomešati sa 600 ml vode i preliti preko paprika.
Pecite ih u rerni oko sat, sat i po.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(0)