KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

punjene paprike
Shutterstock

Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.

Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.

Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.

Svi sastojci sa receptom:

papričica - jedna

mleveno meso - 500 grama

suva slanina - 100 grama

crni luk - 250-300 grama

paradajz - jedan-dva

šargarepa - dve

paradajz sos - 500 mililitara

celer - parče

paprike

peršun

jaje - jedno

pirinač - 150 grama

(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)

ulje

Priprema:

Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.

Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.

Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.

Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.

Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.

Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.

Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.

Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.

Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.

Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.

Komentari(0)

Loading