KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

punjene paprike
Shutterstock

Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.

Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.

Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.

Svi sastojci sa receptom:

papričica - jedna

mleveno meso - 500 grama

suva slanina - 100 grama

crni luk - 250-300 grama

paradajz - jedan-dva

šargarepa - dve

paradajz sos - 500 mililitara

celer - parče

paprike

peršun

jaje - jedno

pirinač - 150 grama

(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)

ulje

Priprema:

Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.

Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.

Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.

Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.

Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.

Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.

Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.

Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.

Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.

Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading