KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.
Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.
Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.
Svi sastojci sa receptom:
papričica - jedna
mleveno meso - 500 grama
suva slanina - 100 grama
crni luk - 250-300 grama
paradajz - jedan-dva
šargarepa - dve
paradajz sos - 500 mililitara
celer - parče
paprike
peršun
jaje - jedno
pirinač - 150 grama
(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)
ulje
Priprema:
Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.
Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.
Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.
Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.
Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.
Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.
Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.
Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.
Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.
Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)