KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.
Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.
Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.
Svi sastojci sa receptom:
papričica - jedna
mleveno meso - 500 grama
suva slanina - 100 grama
crni luk - 250-300 grama
paradajz - jedan-dva
šargarepa - dve
paradajz sos - 500 mililitara
celer - parče
paprike
peršun
jaje - jedno
pirinač - 150 grama
(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)
ulje
Priprema:
Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.
Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.
Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.
Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.
Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.
Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.
Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.
Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.
Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.
Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.
BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)