KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.
Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.
Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Možda vas zanima:

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.
Svi sastojci sa receptom:
papričica - jedna
mleveno meso - 500 grama
suva slanina - 100 grama
crni luk - 250-300 grama
paradajz - jedan-dva
šargarepa - dve
paradajz sos - 500 mililitara
celer - parče
paprike
peršun
jaje - jedno
pirinač - 150 grama
(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)
ulje
Priprema:
Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.
Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.
Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.
Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.
Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.
Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.
Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.
Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.
Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.
Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)