KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike po najboljem receptu
Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.
Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.
Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Punjene paprike po staroj recepturi
Isprobajte recept za punjene paprike koji su naše bake koristile
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.
Svi sastojci sa receptom:
papričica - jedna
mleveno meso - 500 grama
suva slanina - 100 grama
crni luk - 250-300 grama
paradajz - jedan-dva
šargarepa - dve
paradajz sos - 500 mililitara
celer - parče
paprike
peršun
jaje - jedno
pirinač - 150 grama
(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)
ulje
Priprema:
Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.
Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.
Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.
Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.
Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.
Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.
Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.
Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.
Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.
Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)