RECEPT ZA AJVAR SA OVIM SASTOJKOM JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Pikantna zimnica koja će vas zaludeti
Recept za ajvar sa senfom je najtraženiji u Srbiji, a ukus je toliko pikantan da ćete ga samo tako spremati za zimnicu
Bez dobrog ajvara ne mogu da se zamisle hladni dani.
Zimnica u kakvoj samo može da se uživa dok se jede sa vrućim hlebom ili pogačom.
Postoji mnogo načina na koji se sprema, a nekada je to bilo skroz drugačije.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Sada je ispred vas ajvar sa senfom koji je totalno drugačiji, a i mnogo ukusniji.
Sastojci:
crvene paprike 12 kg
plavi patlidžan 3 kg (koristiti sitnije komade, imaju manje semena)
šargarepa 2 kg
šećer 250 g
so 150 g
vinsko sirće 1,5 dl
ulje 1,5 dl
senf 100 g
Priprema:
Pariku oprati, ispeći na šporetu i staviti u posudu sa poklopcem kako bi se lakše ljuštila. Kad se prohladi oljuštiti, očistiti od semena i ostaviti u đerđev da se ocedi. Patlidžan (koristiti sitnije komade imaju manje semena) ispeći u rerni, kad se ohladi samo istisnuti sredinu. Šargarepu obatiti u slanoj vodi dok omekša.
Sve samleti na mašinici za meso staviti u veču šerpu. Dodati šećer, so, sirće i ulje. Pržiti ajvar na šporetu na umerenoj temperaturi oko 2 h. Uz stalno mešanje. Kad ajvar ostavlja trag na šerpi, gotov je. Skloniti sa šporeta i dodati senf. Izmešati. Ajvar stavljati u čiste vruće tegle.Tegle dobro zatvoriti i odložiti gde inače čuvate zimnicu!
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
Komentari(0)