RECEPT ZA AJVAR SA OVIM SASTOJKOM JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Pikantna zimnica koja će vas zaludeti
Recept za ajvar sa senfom je najtraženiji u Srbiji, a ukus je toliko pikantan da ćete ga samo tako spremati za zimnicu
Bez dobrog ajvara ne mogu da se zamisle hladni dani.
Zimnica u kakvoj samo može da se uživa dok se jede sa vrućim hlebom ili pogačom.
Postoji mnogo načina na koji se sprema, a nekada je to bilo skroz drugačije.
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Možda vas zanima:
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Sada je ispred vas ajvar sa senfom koji je totalno drugačiji, a i mnogo ukusniji.
Sastojci:
crvene paprike 12 kg
plavi patlidžan 3 kg (koristiti sitnije komade, imaju manje semena)
šargarepa 2 kg
šećer 250 g
so 150 g
vinsko sirće 1,5 dl
ulje 1,5 dl
senf 100 g
Priprema:
Pariku oprati, ispeći na šporetu i staviti u posudu sa poklopcem kako bi se lakše ljuštila. Kad se prohladi oljuštiti, očistiti od semena i ostaviti u đerđev da se ocedi. Patlidžan (koristiti sitnije komade imaju manje semena) ispeći u rerni, kad se ohladi samo istisnuti sredinu. Šargarepu obatiti u slanoj vodi dok omekša.
Sve samleti na mašinici za meso staviti u veču šerpu. Dodati šećer, so, sirće i ulje. Pržiti ajvar na šporetu na umerenoj temperaturi oko 2 h. Uz stalno mešanje. Kad ajvar ostavlja trag na šerpi, gotov je. Skloniti sa šporeta i dodati senf. Izmešati. Ajvar stavljati u čiste vruće tegle.Tegle dobro zatvoriti i odložiti gde inače čuvate zimnicu!
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Komentari(0)