STARI ZABORAVLJENI SRPSKI DORUČAK PONOVO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Liči na PALENTU, ali UKUS ne može da se POREDI

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Jajaruša je srpski doručak koji je skroz zaboravljen, a sada svi traže recept koji nema konkurenciju

palenta sa sirom
Shutterstock

Napravite jelo za doručak koje satima drži sitost.

Možete da ga ponesete i na posao, podseća na kačamak, ali je mnogo ukusnije.

Naziv mu je specifičan - jajaruša.

Potrebno vam je samo pet sastojaka, a evo i koji su:

1l mleka

1 kašičica soli

1 šolja ulja, a može i manje

4 jaja

1 kašika kukuruznog brašna ili palente

Priprema:

U posebnu činiju umutite mleko, so, 1 kašiku palente i 4 jaja. U šerpicu stavite ulje ili mast i uključite je da se zagreje.

Kada se masnoća zagreje, sipajte mleko sa jajima i palentom i mešajte dok se sve ne zgusne tako da dobijete glatku smesu. Ovaj ukusan doručak možete da ponesete na posao. Bar ćete znati šta jedete!

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading