STARI ZABORAVLJENI SRPSKI DORUČAK PONOVO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Liči na PALENTU, ali UKUS ne može da se POREDI
Jajaruša je srpski doručak koji je skroz zaboravljen, a sada svi traže recept koji nema konkurenciju

Napravite jelo za doručak koje satima drži sitost.
Možete da ga ponesete i na posao, podseća na kačamak, ali je mnogo ukusnije.
Naziv mu je specifičan - jajaruša.
Potrebno vam je samo pet sastojaka, a evo i koji su:
1l mleka
1 kašičica soli
1 šolja ulja, a može i manje
4 jaja
1 kašika kukuruznog brašna ili palente
Priprema:
U posebnu činiju umutite mleko, so, 1 kašiku palente i 4 jaja. U šerpicu stavite ulje ili mast i uključite je da se zagreje.
Kada se masnoća zagreje, sipajte mleko sa jajima i palentom i mešajte dok se sve ne zgusne tako da dobijete glatku smesu. Ovaj ukusan doručak možete da ponesete na posao. Bar ćete znati šta jedete!

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)