SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Sutlijaš pripada redu starinskih recepata koji su se rado jeli u Jugoslaviji:
Možda vas zanima:
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:
POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Potrebno:
- 1 šolja pirinča
- 1 l mleka
- vode
- šećer
- so
- cimet
- malo oraha
Priprema:
Operite pirinač pa ga stavite u šerpu sa vodom da se prokuva. Kada se pirinač ukuva, dodavati litar mleka, malo šećera, malo soli i jedan vanilin šećer.
Kako se pirinač ne bi lepio, dodate prstohvat soli. Na kraju, cimet stavite po vrhu sutlijaša ili rendane orahe.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Komentari(1)
Preko zime češče pravim sutlijaš,tada me nekako podseća na toplinu doma,detinjstvo.Pravim i tokom letnjih meseci sutlijaš ali ne baš tako često kao tokom zime,mada bi mogla naparaviti ovih dana taman da iskoristim priliku i otpakujem iz kutije kuvalo za pirinač solis.