POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.

Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo. Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu. Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.
Sastojci:
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
- 100 grama pirinča
- 750 ml mleka
- 4-5 kašike šećera
- prstohvat soli
- cimet
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM ZA SUTLIJAŠ NEMA GREŠKE Napravite starinski slatkiš na najbolji način, oduševićete se ukusom
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Priprema:
Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri. Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela. Servirajte i dodajte cimet.

Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.


Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Komentari(0)