POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.

POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI Recept za jelo koje su generacije obožavale, lako se sprema, a uvek oduševi ukućane
Shutterstock

 

Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo. Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu. Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri. Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela. Servirajte i dodajte cimet.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading