OBOŽAVAĆETE IH Recept za najukusnije krofne, brzo i lako do preukusnog domaćeg slatkiša
Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.

Krofne se prave od masnog testa sa kvascem. Obično se posipaju šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade. Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Sastojci:
Možda vas zanima:


OBOŽAVAĆETE IH Recept za najukusnije krofne, brzo i lako do preukusnog domaćeg slatkiša
Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Možda vas zanima:


OBOŽAVAĆETE IH Recept za najukusnije krofne, brzo i lako do preukusnog domaćeg slatkiša
Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Možda vas zanima:


OBOŽAVAĆETE IH Recept za najukusnije krofne, brzo i lako do preukusnog domaćeg slatkiša
Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Testo:
- 400-450 g brašna
- 15 g kvasca
- 2 dl vode
- 1 jaje
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- rendana korica limuna
Za premaz:
- 5-6 kašika vruće vode
Još:
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte kvasac i šećer. Prelijte sa malo mlake vode i ostavite da nadođe. U činiji umutiti jaje, dodati ulje, so, nadošli kvasac, 2 dl mlake vode, koricu limuna i sve izmešati da se sastojci sjedine. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti ga 10 min da odmori, pa ga istanjiti oklagijom na 1 cm debljine i preliti sa 1-2 kašike vruće vode, preklopiti sa svih strana da se dobro zatvori da voda ne iscuri, prevrnuti i ostaviti da stoji 15 min. Ponoviti postupak 3 puta i svaki put staviti vodu da prokuva. Na kraju testo ponovo razvući i čašom vaditi krugove, stavljati na čistu krpu da malo narastu pa pržiti u vrelom ulju. Tople krofne uvaljati u šećer u prahu.

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.

SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Komentari(0)