ŠTRUDLA SA MAKOM: Recept jednog poslastičara za tanko testo prepuno fila - ovaj ukus se ne zaboravlja
Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila.
Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom.
Sastojci za fil:
400gr. mlevenog maka
100-200g. šećera
1 vanil šećer
3 kašike džema od šljiva
3 belanca
Potrebno za testo:
3 žumanca
4 kašike šećera
prsohvat soli
15g. kvasaca
1 prašak za pecivo
150ml. mleka
250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti
550-600g. brašna
Priprema:
Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.
Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.
Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Recept za GURMANSKU PROJU sa pavlakom: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Malo drugačija proja od one koju uobičajeno spremamo
PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu
BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)