ŠTRUDLA SA MAKOM: Recept jednog poslastičara za tanko testo prepuno fila - ovaj ukus se ne zaboravlja
Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila.

Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom.
Sastojci za fil:
400gr. mlevenog maka
400ml. slatkog mleka
100-200g. šećera
1 vanil šećer
3 kašike džema od šljiva
3 belanca
Potrebno za testo:
3 žumanca
4 kašike šećera
prsohvat soli
15g. kvasaca
1 prašak za pecivo
150ml. mleka
250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti
550-600g. brašna
Priprema:
Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.
Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.
Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)