Lažna štrudla s makom kakvu nikad do sad niste probali: Ne mesi se testo, a sočna je, lagana i neodoljivog ukusa
Nikad nije pogrešan trenutak za domaću štrudlu s makom, a ova varijanta je lagana, jednostavna za pripremu i neodoljiva!
Spolja hrskava, a unutra mekana, uz kremast fil – ova štrudla od maka pruža mnogo više od klasičnog, starinskog recepta po kom ga je pravila vaša baka.
Trik je u korama za pitu, zahvaljujući kojima se štrudla priprema brzo i jednostavno i nema potrebe da mesimo testo, ali ima prepoznatljiv ukus koji vraća u dane detinjstva.
Njena glavna zvezda je, naravno, mak, a najbolji deo je to što vam za pripremu neće biti potrebno više od 15-ak minuta.
Sastojci:
6-7 kora za pitu (zavisi od debljine)
200 g mlevenog maka
100 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kašika rendane kore limuna
220 ml kisele pavlake
1 jaje
130 g putera (otopljenog)
50 g prezli
šećer u prahu po ukusu
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte mleveni mak, šećer, vanilini šećer i limunovu koricu, pa umešajte jaje i kiselu pavlaku.
Potom namažite fil od maka po kori, tako da popunite 2⁄3 lista nadevom, a jednu trećinu ostavite praznu. Preklopite ivice kore da fil ne bi iscureo tokom pečenja i namažite puterom po potrebi da se lakše zalepi.
Urolajte potom koru, od dela na koji ste namazali fil prema praznom delu kore. Stavite u pleh obložen pek-papirom i namažite otopljenim puterom da bi bilo mekano.
Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
(Espreso)
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
Recept za GURMANSKU PROJU sa pavlakom: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Malo drugačija proja od one koju uobičajeno spremamo
PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu
BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)