Najbolji recept za mleveni paradajz koji se ne kuva! Svaka domaćica treba da zna da ga spremi
Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.

Sastojci:
4-5 zrelih paradajza
1-2 čena belog luka (opciono)
2 kašike maslinovog ulja
So po ukusu
Sveže mleveni crni biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili bosiljak
Priprema:
Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.
(Ucentar)

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)