Najbolji recept za mleveni paradajz koji se ne kuva! Svaka domaćica treba da zna da ga spremi
Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.

Sastojci:
4-5 zrelih paradajza
1-2 čena belog luka (opciono)
2 kašike maslinovog ulja
So po ukusu
Sveže mleveni crni biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili bosiljak
Priprema:
Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.
(Ucentar)

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta
Komentari(0)