Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

hleb
Shutterstock

Recept za pogaču sa čvarcima omiljeni je među domaćicama u Srbiji

Potrebni sastojci:

Za testo:

600 g brašna

Možda vas zanima:

20 g svežeg kvasca

Možda vas zanima:

3 dl mlake vode

Možda vas zanima:

1 jaje

Možda vas zanima:

1 kašičica šećera

Možda vas zanima:

2 kašičice ravne soli

Možda vas zanima:

2 kašike ulja

Možda vas zanima:

300 g mlevenih čvaraka

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za premazivanje:

1 jaje
po potrebi suncokret
po potrebi susam

Priprema:

U vanglici podići kvasac sa šećerom, malo vode i brašna. Dodati ostatak vode, jaje, ulje, so, punu kašiku mlevenih čvaraka i umesiti testo. Ostaviti da duplira, razviti ga i premazati ostatkom čvaraka. (ako su vam čvarci slani, pazite na so) Uviti testo u rolat. Zaseći celom dužinom, ali na početku ne do kraja. Uviti u pletenicu pa onda u puža. Podići i prebaciti u pleh s pek papirom.

Pokriti i ostavite da pogača duplira. Premazati jajetom, posuti semenkama i peći na 180C. Pečenu pokriti i ostaviti tako 10 minuta. Ohladiti i pogaču kidati rukama, ne seći.

Komentari(0)

Loading