SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Bilo da ste osetljivi na gluten ili jednostavno želite da zdravije živite i belo brašno ne želite da jedete - napravite proju po starinskom receptu:
Potrebno je:
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
- 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode (u kojoj je razmućena 1/2 kesice praška za pecivo)
- 1 ravna kašičica soli
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Možda vas zanima:
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu sa razmućenim praškom za pecivo i dodati jednu kašičicu soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću (ako postite umesto masti koristite biljno ulje) staviti u unapred zagrejanu rernu, na 230 stepeni C, oko 15-20 minuta, odnosno dok se na površini ne uhvati tamnosmeđa korica. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Ohlađenu proju iseći na kocke ili trouglove i služiti umesto hleba, uz sarmu, podvarak, punjene paprike ili udrobiti u jogurt ili kiselo mleko.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)