SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Bilo da ste osetljivi na gluten ili jednostavno želite da zdravije živite i belo brašno ne želite da jedete - napravite proju po starinskom receptu:
Potrebno je:
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
- 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode (u kojoj je razmućena 1/2 kesice praška za pecivo)
- 1 ravna kašičica soli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Možda vas zanima:
Caka iskusnih domaćica za najmekšu i najvazdušastiju proju koja se ne mrvi: U smesu samo dodajte 2 tajna sastojka
Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu sa razmućenim praškom za pecivo i dodati jednu kašičicu soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću (ako postite umesto masti koristite biljno ulje) staviti u unapred zagrejanu rernu, na 230 stepeni C, oko 15-20 minuta, odnosno dok se na površini ne uhvati tamnosmeđa korica. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Ohlađenu proju iseći na kocke ili trouglove i služiti umesto hleba, uz sarmu, podvarak, punjene paprike ili udrobiti u jogurt ili kiselo mleko.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)