SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično.

Bilo da ste osetljivi na gluten ili jednostavno želite da zdravije živite i belo brašno ne želite da jedete - napravite proju po starinskom receptu:
Potrebno je:
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
- 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
- 220 ml mlake vode (u kojoj je razmućena 1/2 kesice praška za pecivo)
- 1 ravna kašičica soli
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Možda vas zanima:

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Shutterstock
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu sa razmućenim praškom za pecivo i dodati jednu kašičicu soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću (ako postite umesto masti koristite biljno ulje) staviti u unapred zagrejanu rernu, na 230 stepeni C, oko 15-20 minuta, odnosno dok se na površini ne uhvati tamnosmeđa korica. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Ohlađenu proju iseći na kocke ili trouglove i služiti umesto hleba, uz sarmu, podvarak, punjene paprike ili udrobiti u jogurt ili kiselo mleko.
BONUS VIDEO:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.
Komentari(0)