SVAKA DOMAĆICA DANAS SPREMA IVANJDANSKI KOLAČ Za sreću i zdravlje porodice napravite slatkiš od kajsija
Ivanjdanski kolač je poslednjih godina modernizovan, odnosno recept je izmenjen ali je i dalje preukusan.

Kajsije prvo operite i očistite (300 grama). U svaku polovinu stavite jedno jezgro oraha. Pleh obložite papirom za pečenje. Ređajte kajsije okrenute ka dole, pospite ih šećerom po vrhu, a preko običnog belog kristal šećera stavite jedan vanilin šećer.
Belanca odvojite od žumanaca, umutite četiri belanca sa prstohvatom soli. Tokom mućenja dodajte šećer. Kada ste umutili dodajte žumanca i izjednačite ih sa belancima. Brašno (70 grama) pomešano sa 70 grama griza i pola praška za pecivo prosejte direktno u smesu.
Sjedinite ponovo sve kašikom i dodajte ulje (70 mililitara). Jogurt i mleko (po 100 mililitara) pomešajte i sipajte zajedno. To vam je biskvit koji ćete preliti preko kajsija.
Rernu uključite na 180 stepeni. Kolač vadite tako što stavite tacnu preko kolača i obrnete ga.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)