SVAKA DOMAĆICA DANAS SPREMA IVANJDANSKI KOLAČ Za sreću i zdravlje porodice napravite slatkiš od kajsija
Ivanjdanski kolač je poslednjih godina modernizovan, odnosno recept je izmenjen ali je i dalje preukusan.
Kajsije prvo operite i očistite (300 grama). U svaku polovinu stavite jedno jezgro oraha. Pleh obložite papirom za pečenje. Ređajte kajsije okrenute ka dole, pospite ih šećerom po vrhu, a preko običnog belog kristal šećera stavite jedan vanilin šećer.
Belanca odvojite od žumanaca, umutite četiri belanca sa prstohvatom soli. Tokom mućenja dodajte šećer. Kada ste umutili dodajte žumanca i izjednačite ih sa belancima. Brašno (70 grama) pomešano sa 70 grama griza i pola praška za pecivo prosejte direktno u smesu.
Sjedinite ponovo sve kašikom i dodajte ulje (70 mililitara). Jogurt i mleko (po 100 mililitara) pomešajte i sipajte zajedno. To vam je biskvit koji ćete preliti preko kajsija.
Rernu uključite na 180 stepeni. Kolač vadite tako što stavite tacnu preko kolača i obrnete ga.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Komentari(0)