Napravite LETNJI AJVAR: Bez kuvanja i pečenja
Malo drugačija priprema od one tradicionalne
I ako sada nije sezona pravljenja zimnice, postoje oni koji su ostali bez omiljenog crvenog namaza - ajvara. Pošto cene paprika i paradajza još nisu dovoljno niske, a ako vam se baš jede ajvar i ne želite kupovni, mi vam nudimo pravi letnji recept. Super je što ne morate prethodno da pečete paprike, niti da kuvate, jer ovaj ajvar je spreman brzo, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprika
- 2 glavice belog luka
- 3 ljute paprike
- so i šećer po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta, pa kratko blanširajte i onda skinite kožicu. Zatim dobro izblendirajte. Običnu i ljutu papriku isto zasecite, pa kratko blanširajte u vreloj vodi i takođe skinite kožicu i uklonite semeke, pa izblendirajte. Ako imate mašinicu za meso provucite papriku i paradajz, kao i očišćene čenov belog luka. Ako nemate sve to sjedinite u blenderu, dobro promešajte, pa dodajte so i šećer. Ponovo promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle. Ako želite dodajte začin po želji.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)