Napravite LETNJI AJVAR: Bez kuvanja i pečenja
Malo drugačija priprema od one tradicionalne
I ako sada nije sezona pravljenja zimnice, postoje oni koji su ostali bez omiljenog crvenog namaza - ajvara. Pošto cene paprika i paradajza još nisu dovoljno niske, a ako vam se baš jede ajvar i ne želite kupovni, mi vam nudimo pravi letnji recept. Super je što ne morate prethodno da pečete paprike, niti da kuvate, jer ovaj ajvar je spreman brzo, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprika
- 2 glavice belog luka
- 3 ljute paprike
- so i šećer po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Možda vas zanima:
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Možda vas zanima:
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta, pa kratko blanširajte i onda skinite kožicu. Zatim dobro izblendirajte. Običnu i ljutu papriku isto zasecite, pa kratko blanširajte u vreloj vodi i takođe skinite kožicu i uklonite semeke, pa izblendirajte. Ako imate mašinicu za meso provucite papriku i paradajz, kao i očišćene čenov belog luka. Ako nemate sve to sjedinite u blenderu, dobro promešajte, pa dodajte so i šećer. Ponovo promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle. Ako želite dodajte začin po želji.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)