Napravite LETNJI AJVAR: Bez kuvanja i pečenja
Malo drugačija priprema od one tradicionalne

I ako sada nije sezona pravljenja zimnice, postoje oni koji su ostali bez omiljenog crvenog namaza - ajvara. Pošto cene paprika i paradajza još nisu dovoljno niske, a ako vam se baš jede ajvar i ne želite kupovni, mi vam nudimo pravi letnji recept. Super je što ne morate prethodno da pečete paprike, niti da kuvate, jer ovaj ajvar je spreman brzo, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 2 kg paprika
- 2 glavice belog luka
- 3 ljute paprike
- so i šećer po ukusu
Priprema:
Možda vas zanima:

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Možda vas zanima:

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
Paradajz zasecite na dnu u obliku krsta, pa kratko blanširajte i onda skinite kožicu. Zatim dobro izblendirajte. Običnu i ljutu papriku isto zasecite, pa kratko blanširajte u vreloj vodi i takođe skinite kožicu i uklonite semeke, pa izblendirajte. Ako imate mašinicu za meso provucite papriku i paradajz, kao i očišćene čenov belog luka. Ako nemate sve to sjedinite u blenderu, dobro promešajte, pa dodajte so i šećer. Ponovo promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle. Ako želite dodajte začin po želji.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)