NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE Sočna domaća pita bez kora idealna za doručak, sastojke sigurno imate kod kuće
Oduševićete se.

Ukoliko spadate u ljubitelje domaćih pita, ovaj recept će vam se sigurno dopasti! Gotovo je istog ukusa kao bilo koja obična pita, s tim što se ova ne priprema u rerni, a nećete utrošiti ni čitavo pakovanje kora u njenu pripremu.
Vrlo je ukusna zahvaljujući siru i mladom luku, a priprema je i zabavna, i brza, i jednostavna.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Sastojci:
- oko 100 ml vode
- na vrh kašičice soli
- 150 grama brašna + još 1/4 šolje brašna
- 5-6 peruški mladog luka
- 50 grama rendanog kačkavalja
- prstohvat sode bikarbone
- 1/4 šolje gustina
- 20 grama putera
Priprema:
Sipajte u činiju vodu, dodajte so, pa to razmutite.
Potom dodajte brašno, dobro promešajte, pa zamesite rukom dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu, pa osstavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta.
Zatim presecite loptu testa na četiri dela.
Svaki od delova premesite oblikujući nove lopte, pa ponovo poklopite.
Sitno iseckajte peruške mladog luka, pa pospite prstohvatom sode bikarbone.
Pomešajte u jednoj posudi 1/4 šolje brašna (oko 30-40 grama) i 1/4 šolje gustina, pa promešajte i time pobrašnite radnu površinu.
Prebacite loptice testa i razvucite oklagijom u veći krug, dok ne bude svaki prečnika oko 18 cm i ne budu tanki kao kore za pitu.
Otopite puter, pa njime premažite sve kore.
Jednu po jednu posipajte kačkavaljem i seckanim peruškama, pa motajte kore po želji, najbolje u obliku pisma.
Pržite u podmazanom tiganju na srednjoj temperaturi oko dva minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)