NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE Sočna domaća pita bez kora idealna za doručak, sastojke sigurno imate kod kuće
Oduševićete se.
Ukoliko spadate u ljubitelje domaćih pita, ovaj recept će vam se sigurno dopasti! Gotovo je istog ukusa kao bilo koja obična pita, s tim što se ova ne priprema u rerni, a nećete utrošiti ni čitavo pakovanje kora u njenu pripremu.
Vrlo je ukusna zahvaljujući siru i mladom luku, a priprema je i zabavna, i brza, i jednostavna.
Možda vas zanima:
POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:
POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:
POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Sastojci:
- oko 100 ml vode
- na vrh kašičice soli
- 150 grama brašna + još 1/4 šolje brašna
- 5-6 peruški mladog luka
- 50 grama rendanog kačkavalja
- prstohvat sode bikarbone
- 1/4 šolje gustina
- 20 grama putera
Priprema:
Sipajte u činiju vodu, dodajte so, pa to razmutite.
Potom dodajte brašno, dobro promešajte, pa zamesite rukom dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu, pa osstavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta.
Zatim presecite loptu testa na četiri dela.
Svaki od delova premesite oblikujući nove lopte, pa ponovo poklopite.
Sitno iseckajte peruške mladog luka, pa pospite prstohvatom sode bikarbone.
Pomešajte u jednoj posudi 1/4 šolje brašna (oko 30-40 grama) i 1/4 šolje gustina, pa promešajte i time pobrašnite radnu površinu.
Prebacite loptice testa i razvucite oklagijom u veći krug, dok ne bude svaki prečnika oko 18 cm i ne budu tanki kao kore za pitu.
Otopite puter, pa njime premažite sve kore.
Jednu po jednu posipajte kačkavaljem i seckanim peruškama, pa motajte kore po želji, najbolje u obliku pisma.
Pržite u podmazanom tiganju na srednjoj temperaturi oko dva minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Komentari(0)