NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE Sočna domaća pita bez kora idealna za doručak, sastojke sigurno imate kod kuće
Oduševićete se.

Ukoliko spadate u ljubitelje domaćih pita, ovaj recept će vam se sigurno dopasti! Gotovo je istog ukusa kao bilo koja obična pita, s tim što se ova ne priprema u rerni, a nećete utrošiti ni čitavo pakovanje kora u njenu pripremu.
Vrlo je ukusna zahvaljujući siru i mladom luku, a priprema je i zabavna, i brza, i jednostavna.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Možda vas zanima:


POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Sastojci:
- oko 100 ml vode
- na vrh kašičice soli
- 150 grama brašna + još 1/4 šolje brašna
- 5-6 peruški mladog luka
- 50 grama rendanog kačkavalja
- prstohvat sode bikarbone
- 1/4 šolje gustina
- 20 grama putera
Priprema:
Sipajte u činiju vodu, dodajte so, pa to razmutite.
Potom dodajte brašno, dobro promešajte, pa zamesite rukom dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu, pa osstavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta.
Zatim presecite loptu testa na četiri dela.
Svaki od delova premesite oblikujući nove lopte, pa ponovo poklopite.
Sitno iseckajte peruške mladog luka, pa pospite prstohvatom sode bikarbone.
Pomešajte u jednoj posudi 1/4 šolje brašna (oko 30-40 grama) i 1/4 šolje gustina, pa promešajte i time pobrašnite radnu površinu.
Prebacite loptice testa i razvucite oklagijom u veći krug, dok ne bude svaki prečnika oko 18 cm i ne budu tanki kao kore za pitu.
Otopite puter, pa njime premažite sve kore.
Jednu po jednu posipajte kačkavaljem i seckanim peruškama, pa motajte kore po želji, najbolje u obliku pisma.
Pržite u podmazanom tiganju na srednjoj temperaturi oko dva minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Komentari(0)