POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.

Pita sa bundevom i orasima će vas očarati fenomenalnim ukusom, a osim toga će vas baš dobro zasititi. Ne morate da brinete oko kalorija, jer se preporučuje, čak, i dijabetičarima, gojaznim ljudima, kao i osobama koje imaju problema sa varenjem i želucem.
Takođe, priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan. A može vam pomoći i kod regulisati probave zbog visokog sadržaja celuloze i pektina u svojim sastojcima.
Možda vas zanima:

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.

Možda vas zanima:

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.

Možda vas zanima:

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.

Potrebne namirnice:
- 500 gr kora
- 500 gr izrendane bundeve
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- mineralna voda
- ulje
- cimet
- šećer u prahu
Kako se pravi?
Prvu koru poprskajte mineralnom vodom i pospite šećerom. Preko nje stavite drugu koru, pa je pospite šećerom i mlevenim orasima. Treću koru isprskajte vodom, pa pospite šećerom, bundevom, vanil šećerom, orasima i cimetom. Potom uvite u rolat i stavite u pleh. Isti postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal.
Pitu poprskajte vodom i ulje, a potom je pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Pošto je izvadite iz rerne, ostavite da se malo rashladi, pospite je prah šećerom i uživajte u prelepom mirisu i ukusu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)