POSNA PITA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Potrebni su vam orasi i bundeve, a gotova je za samo 30 minuta
Priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan.
Pita sa bundevom i orasima će vas očarati fenomenalnim ukusom, a osim toga će vas baš dobro zasititi. Ne morate da brinete oko kalorija, jer se preporučuje, čak, i dijabetičarima, gojaznim ljudima, kao i osobama koje imaju problema sa varenjem i želucem.
Takođe, priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan. A može vam pomoći i kod regulisati probave zbog visokog sadržaja celuloze i pektina u svojim sastojcima.
Možda vas zanima:
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Potrebne namirnice:
- 500 gr kora
- 500 gr izrendane bundeve
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- mineralna voda
- ulje
- cimet
- šećer u prahu
Kako se pravi?
Prvu koru poprskajte mineralnom vodom i pospite šećerom. Preko nje stavite drugu koru, pa je pospite šećerom i mlevenim orasima. Treću koru isprskajte vodom, pa pospite šećerom, bundevom, vanil šećerom, orasima i cimetom. Potom uvite u rolat i stavite u pleh. Isti postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal.
Pitu poprskajte vodom i ulje, a potom je pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Pošto je izvadite iz rerne, ostavite da se malo rashladi, pospite je prah šećerom i uživajte u prelepom mirisu i ukusu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)