SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba
Naš današnji predlog za ručak je leskovački đuveč ili sataraš sa piletinom iz rerne.
Sastojci:
- 1kg pilećih bataka i karabataka
- 3 glavice crnog luka
- 3 veća paradajza
- 3 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- 15 do 20 paprika
- 1 veća šargarepa
- Ulje, so, suvi začin, biber
Priprema:
Možda vas zanima:
PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI
Mislimo da ćete se složiti sa konstatacijom da ne postoji savršenije letnje jelo!
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:
PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI
Mislimo da ćete se složiti sa konstatacijom da ne postoji savršenije letnje jelo!
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:
PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI
Mislimo da ćete se složiti sa konstatacijom da ne postoji savršenije letnje jelo!
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Piletinu dobro začinite i ostavite da odstoji kako bi pokupila mirise. Zatim ugrejte ulje u tiganju pa pržite piletinu u tiganju. Dok se piletina prži, povrće očistite i iseckajte sitno, dok šargarepu treba da izrendajte.
Piletinu izvadite iz masnoće u poseban tanjir, a u masnoći u kojoj se pržila piletina dinstajte luk i šargarepu. Zatim dodajte beli luk, a onda paradajz i paprike. Nakon što se sve skrčkalo dodajte pirinač i sve preručite u vatrostalnu činiju, dodajte piletinu pa staviteu zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)