Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.
Kada kažemo vafli, galete ili bakin kolač, odmah nam padne na pamet slatka varijanta, a zapravo, podjednako ćete uživati i u slanim vaflima.
Dobra stvar je što možete da pustite mašti na volju i da napravite od sastojaka po izboru.
Da biste napravili dobre slane vafle, potrebno je da pripremite klasično testo za vafle (ali bez šećera), a zatim dodate sastojke po vašem izboru, bilo u testu ili kao preliv.
Možda vas zanima:
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Možda vas zanima:
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Možda vas zanima:
Galete sa maslacom i suvim grožđem: Starinska poslastica koja osvaja već na prvi zalogaj, uspeva baš svima
Spremite već danas ovu neodoljivu poslasticu.
Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Možete dodati so i biber u osnovno testo, ali budite oprezni: u zavisnosti od sastojaka koje dodate, vafl će zapravo biti slan. Na primer, šunka ili slanina će već dodati so smesi.
U nastavku vam predstavljamo recept za slan bakin kolač od 6 sastojaka:
Sastojci:
200 gr brašna
30 ml mleka
3 jaja
50 gr putera
5 gr praška za pecivo
biber
Priprema:
Zagrejte mleko u šerpi na laganoj vatri.
Kada se mleko zagreje, isključite ringlu i dodajte puter isečen na komadiće. Mešajte dok se ne otopi.
U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i jaja.
Dodajte smesu mleka i putera i dobro promešajte. Začinite biberom.
Trebalo bi da dobijete homogenu smesu, gušću od smese za palačinke.
Lagano premažite vrući aparat za vafle četkicom.
Pecite vafle: sačekajte da porumene pre nego što ih izvadite.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)