SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !

Sataraš iz rerne je toliko brz ručak, a neodoljivo ukusan i zdrav! Iskoristite sveže povrće i napravite obrok koji će oduševiti vaše ukućane.
Sastojci:
- 2 veća crna luka
- 5 većih paprika
- 6 srednji paradajza
- 1 tikvica
- 3 čena belog luka
- so i biber
- svinjska mast ili ulje
- 7-8 krompira
- 1 grčki jogurt
- 3 jajeta
Priprema:
Možda vas zanima:

SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba

KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:

SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba

KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:

SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba

KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
1. Za pire: Krompir zamotati u aluminijumsku foliju i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Izvaditi ih, skinuti koru, zgnječiti, začiniti i dodati grčki jogurt.
2. Za sataraš: Posudu za pečenje premazati sa svinjskom masti (može i ulje) i sve povrće iseći na kockice, začiniti i promešati u toj posudi kako bi se masnoća rasporedila po svim sastojcima. Peći oko 45 minuta, s tim što na svakih 15 minuta jelo treba malo promešati da povrće ne bi zagorelo s gornje strane.
3. Jaja na vrh povrća dodajte u poslednjih 10 minuta pečenja kako bi se lepo ispekla, a možete ih napraviti i posebno u tiganju.
4. Jelo poslužiti toplo i uživati u ukusu iz detinjstva.

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)