SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !
Sataraš iz rerne je toliko brz ručak, a neodoljivo ukusan i zdrav! Iskoristite sveže povrće i napravite obrok koji će oduševiti vaše ukućane.
Sastojci:
- 2 veća crna luka
- 5 većih paprika
- 6 srednji paradajza
- 1 tikvica
- 3 čena belog luka
- so i biber
- svinjska mast ili ulje
- 7-8 krompira
- 1 grčki jogurt
- 3 jajeta
Priprema:
Možda vas zanima:
SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:
SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
Možda vas zanima:
SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
1. Za pire: Krompir zamotati u aluminijumsku foliju i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Izvaditi ih, skinuti koru, zgnječiti, začiniti i dodati grčki jogurt.
2. Za sataraš: Posudu za pečenje premazati sa svinjskom masti (može i ulje) i sve povrće iseći na kockice, začiniti i promešati u toj posudi kako bi se masnoća rasporedila po svim sastojcima. Peći oko 45 minuta, s tim što na svakih 15 minuta jelo treba malo promešati da povrće ne bi zagorelo s gornje strane.
3. Jaja na vrh povrća dodajte u poslednjih 10 minuta pečenja kako bi se lepo ispekla, a možete ih napraviti i posebno u tiganju.
4. Jelo poslužiti toplo i uživati u ukusu iz detinjstva.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)